Ötöt kaptak Újpesten, de látott 2 pozitív fejleményt a DVTK edzője

Azt is elmondta, mi hiányzott a játékosaiból.

Forrás:

Nyolc mérkőzés után szenvedett vereséget a DVTK, tegnap Újpesten kaptak ki 5-0-ra a miskolciak. A Diósgyőr vezetőedzője, Fernando Fernández elárulta, hiányzott az alázat és az önbizalom a játékosaiból.
 
„Mindenekelőtt gratulálok az Újpestnek, mert véleményen szerint nagyon jól játszottak. A mérkőzésen semmit nem úgy csináltunk, ahogy előre elterveztük. Ismertük az Újpest erősségeit, mégsem tudtuk semmit tenni ellene. A foci olyan, mint az élet, amikor nem vagy eléggé alázatos, az megbosszulja magát. Szomorú vagyok, hogy nem tudtuk egymás után három-négy alkalommal egymáshoz passzolni, pedig a passzjáték az erősségünk, de ez az ellenfél érdeme is. Tisztában voltunk azzal, hogyan támadnak le, de hiányzott a játékosokból az önbizalom. Nem tudtuk megvalósítani azokat a játékelemeket, amire készültünk, elsősorban a védelemben volt gondunk volt, sok labdát veszítettünk.
 
A nagy zakó ellenére viszont voltak olyan miskolci elemei a találkozónak, amikre büszke lehet a DVTK-család. A spanyol szakember nem is felejtette el, hogy felhívja a figyelmet ezekre a fontos fejleményekre.
„A szurkolóinkra viszont ezúttal sem lehetett panasz, köszönöm szépen, hogy ilyen sokan elkisérték a csapatot! Büszkék lehetünk Orosz Donátra is, aki ugyan még csak 16 éves, de már hónapok óta velünk készül. Az élvonalban ma mutatkozott be, de a Magyar Kupában már kapott korábban szerepet. Tehetséges játékos, akinek természetesen sokat kell még fejlődnie, ehhez viszont elengedhetetlen, hogy minőségi perceket kapjon az NB I.-ben. Nem csak neki, hanem a csapatnak és a klubnak is fontos, hogy ilyen fiatalokhoz tudok nyúlni, akik a saját akadémiánkról kerülnek ki.”
 
Súlyos vereséget szenvedett a DVTK, de a Kisvárda csak 1 pontot szerzett Mezőkövesden, így a miskolciak maradtak a tizedik, azaz még bentmaradó helyen. Ez viszont még nem jelenti azt, hogy már meg is hosszabbította az élvonalbeli tagságát az alakulat.
 
„Sokat kell még dolgozunk, hogy újabb győzelmeket arassunk, mert szoros a mezőny, és nagy harc lesz a bennmaradásért. Az elmúlt nyolc mérkőzésen sok pontot szereztünk, ma viszont nem sikerült. Véget ért a nyolc mérkőzés óta tartó veretlenségi szériánk, és mondhatjuk, hogy visszatértünk a földre. Mostantól azon dolgozunk, hogy újabb pozitív sorozatot építsünk. Még 11 mérkőzés maradt a bajnokságból, ez idő alatt kell elérni a céljainkat.”
 
A DVTK-re nemes feladat vár a következő fordulóban, az éllovas FTC vendége lesz.

Legfrissebb híreink