Öt NB I-es csapatot is megbüntetett az MLSZ - részletek

Többek között az Újpest és a Fradi is fizethet.

Forrás: Farkas Zsolt

A Fegyelmi Bizottság legutóbbi ülésén a következő döntések születtek:

A FEB a Budapest Honvédot, a Kisvárda elleni idegenbeli mérkőzésén a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményéért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. 

A FEB az FTC-t, az Újpest FC elleni idegenbeli mérkőzésén a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. 

A FEB összevont eljárás alapján az Újpest FC-t, az FTC és a Vasas elleni hazai mérkőzésein a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, pirotechnikai eszközök használata, a mérkőzés felfüggesztését eredményező magatartás elkövetése, konkrét személyek szidalmazása) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. 

A FEB a MOL Fehérvárt, a DVSC elleni idegenbeli mérkőzésén a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. 

A FEB a DVSC-t, a MOL Fehérvár elleni hazai mérkőzésén a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és szurkolóinak elzárt területre történt bejutása) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. 
 
Magyar Kupa 

A FEB a Monostorpályi – Nyíregyháza mérkőzéssel kapcsolatban a Monostorpályit a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (szurkolóinak elzárt területre történt bejutása, és ott az ellenfél szurkolóinak bántalmazása) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. 

A FEB a Monostorpályi – Nyíregyháza mérkőzéssel kapcsolatban a Nyíregyházát a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (szurkolóinak elzárt területre történt bejutása, és ott az ellenfél szurkolóinak bántalmazása) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. 
 
Női és férfi futsal bajnokságok és kupák

Besnyő Dániel Péter (Kistarcsa) 2, Öreglaki Norbert László (SG Futsal) 2, Kincses Bálint (UFC Futsal) 1 és Dorogi Benjámin Alex (Veszprém) 1 soron következő férfi felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Két sárga lapos figyelmeztetés utáni, határozat nélküli eltiltás

Somogyi Diána (Diósgyőr) 1 soron következő női felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás.

Závodszky Ádám (Szigetszentmiklós) 1 soron következő férfi felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás.

Legfrissebb híreink