Osztályozókönyv - Így játszottak Dzsudzsákék Horvátország ellen

Budapest – A gólszerző és egy középső védő kapta a legjobb étékelést.

Forrás:

Szombat este a magyar válogatott 1-1-es döntetlent ért el Horvátország ellen Európa-bajnoki felkészülési mérkőzésen. Ahogy az olvasóink megszokhatták az utóbbi években, a találkozó után értékeltük a játékosok teljesítményét.

 

 

 

Dibusz Dénes (0): A Ferencváros kapusa ezen a mérkőzésen nem tudta megcsillogtatni képességeit, ugyanis a horvát támadók nem tették próbára, de úgy is mondhatjuk, hogy jól zárt a magyar védelem. Egyedül Antolic lövésére kellett leérnie a 28. percben. A gólról nem tehetett, a vendégek szinte a gólvonalig kijátszották az akciót.

 

 

Fiola Attila (5): Nem futballozott rosszul, azonban a horvátok találatában jócskán benne volt, ugyanis a gólpasszt adó Ivan Perisic őt kerülte meg mielőtt Mario Mandzukic elé tálalt. Ennek ellenére továbbra is a védelem egyik legbiztosabb pontja Király Gábor mellett. Nehezen elképzelhető, hogy június 14-én valaki más foglalja el a pozíciót a védelem jobb oldalán.

 

Lang Ádám (6): A Videoton védője a norvégok elleni pótselejtezők óta folyamatosan élvezi Bernd Storck bizalmát. A 23 éves védő a horvátok ellen is sok test-test elleni párharcot vívott, ráadásul úgy tűnik, hogy Guzmics Richárddal nagyon jó párost alkotnak. Mario Mandzukic góljánál sajnos nem tudott menteni.

 

Guzmics Richárd (7): Talán a védelem legjobbja volt. Ismét uralta a légteret, mellette talajon is bemutatott néhány tanítanivaló szerelést. Mióta visszatért a válogatottba, a védelem bástyája lett. Mára már kihagyhatatlan a csapatból.

 

Korhut Mihály (5): A Loki balhátvédje lelkesen futballozott, nem lógott ki a csapatból, de nem tudta az a kemény játékot hozni, amit Kádár Tamástól megszokhattunk. Persze ez nem kritika, hiszen teljesen két különböző karakterű játékosról van szó. A horvátok góljában Fiola Attila mellett ő is benne volt, ugyanis lemaradt a gólt szerző Mario Mandzukicról.

 

 

Nagy Ádám (5): A kezdőben kapott helyet az FTC tehetsége, és már az első percekben érezhető volt, nincs megilletődve. A folytatásban kissé elszürkült, mentségére legyen mondva, az első játékrészben a horvátok jobbak voltak, így neki is kevesebb lehetősége volt megmutatni miért tartják a magyar futball egyik legnagyobb ígéretének.

 

Gera Zoltán (6): A játék lassítása, gyorsítása volt a fő feladata. Értelemszerűen már nem a futómennyisége miatt van rá a legnagyobb szüksége a válogatottnak, és Bernd Storcknak, de hogy milyen fontos láncszeme a gépezetnek azt jól mutatja, végig a pályán tartotta őt a német szakember.

 

 

Dzsudzsák Balázs (7): Először a 10. percben vétette észre magát, egy jobb oldali beadása megtalálhatta volna a Katarban futballozó Németh Krisztiánt. Aztán 20 percig semmi, majd egy távoli lövéssel próbálta bevenni Kalinic kapuját, keveset tévedett. Messze volt attól a teljesítménytől, amit a norvégok ellen láthattunk tőle, de gyönyörű góljával egyenlített, ami jól mutatja, helyén még mindig helyén van a szíve és a bal lába.

 

Kleinheisler László (6): Kapkodva játszott az első 10-15 percben, látszott, hogy mesebeli hősünk bizonyítana a magyar népnek, nem csak Oslóban képes jó játékra és góllövésre. A félidő hajrájában pedig majdnem összejött „Scholesnak” az újabb távoli bomba, de Kalinic remek vetődéssel leért a bal kapufa tövéhez. A szünet után ott folytatta Kleinheisler ahol abbahagyta az első félidőben, de újabb bombája ismét a horvát kapusban halt el. Agilisan mozgott, hasznosan futballozott, mindenképpen helye van a keretben.

 

Németh Krisztián (5): A vonal mellett játszva kellett volna helyzeteket kialakítania, beadásokat kierőszakolni vagy középre húzódva kapu elé érkezni gólt, gólokat lőni. Sajnos, ezekből keveset tudott felmutatni.

 

 

Priskin Tamás (5): Harcolt, de egyedül nem sok sót evett meg a rutinos horvát védők gyűrűjében. Az első félidőben egy 25méteres lövése volt, de próbálkozása a nézők között landolt. Nem ez volt élete legjobb 45 perce.

 

 

 

 

Akik csereként léptek pályára:

 

Bogdán Ádám (0): Ugyanaz mondható el róla, mint kollégájáról. Főként hazaadásokat kellett megjátszania, és lehúzott egy-két labdát a levegőből. Az utolsó percben Luka Modric lövését kellett védenie. Megoldotta a feladatát.

 

Elek Ákos (6): Nagy Ádám helyére érkezett a szünetben. A DVTK-ban kirobbanó formában futballozó középpályás jól szállt be a mérkőzésbe. Lendülettel, harci kedvvel töltötte fel az egy félidőt már lehúzó csapattársait. Volt egy két eladott labdája, de kinek nem volt a szombati meccsen. Bernd Storck szerencsésnek mondhatja magát, hogy hasonló mentalitású, munkabírású, de teljesen más felépítésű, taktikai szempontból eltérő futballistát vihet magával (mert mindketten ott lesznek az Eb-keretben ez teljesen egyértelmű) a franciaországi Európa-bajnokságra.

 

Szalai Ádám (6): Priskin Tamást váltotta a szünetben, és hatékonyabb is volt a Slovan támadójánál. Azt, amiért pályára küldte őt Bernd Storck, maradéktalanul elvégezte, ha ezt a mentalitás állandósítani tudja, nagyon hasznos tagja lehet az Eb-re utazó keretnek. A szövetségi kapitány a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón megvédte, mondván nagyon fontos tagja a csapatnak.

 

Stieber Zoltán (0): Az egyenlítő találatot szerző csapatkapitány Dzsudzsák Balázst váltotta. Apró jelei voltak annak, hogy akár a kezdőcsapat tagja is lehetne, de csereként egyelőre hasznosabb a Bernd Storcktól kilenc percet kapó szélső.

 

Böde Dániel (0): Kleinheisler László helyére érkezett. Sokan vártak talán tőle valami hasonlót, mint a Feröer-szigetek ellen, de azért a horvát válogatott ellen még egy jó formában lévő Böde Daninak is kevés tíz perc az üdvösséghez.

 

Nikolics Nemanja (5): Németh Krisztiánt váltotta a szünetben. Vélhetően nem érzi jól magát a pálya szélen, de egy profi ott futballozik, ahol számítanak rá.

 

 

SZ. L., G. A.

Legfrissebb híreink