Őszi bajnok a Bundesligában Gulácsi és Orbán - reakciók

A válogatottunk kiválóságai egy topligában is az elithez tartoznak.

Forrás: dierotenbullen.com

Willi Orbán és Gulácsi Péter az élen telel a Bundesligában. Természetesen mindenki boldog az RB Leipzignél, de azért a földön maradtak.

Julian Nagelsmann: ,,Jól játszottunk, megérdemelten nyertünk. Nagy nyomást helyeztünk az ellenfelünkre, miután gólt szereztek. Ennek megfelelően boldogak vagyunk, hogy az élen telelünk és át szeretnénk menteni a formánkat tavaszra is. Sok helyzetet dolgoztunk ki, de nem jutottunk el az Augsburg tizenhatosáig az első félidőben. A szünetben megbeszéltük, hogy türelmesebbeknek kell lennünk, de fenn kell tartani a nyomást. A második 45 percben így tettünk és magunkhoz képest is jól játszottunk. Tyler Adams teljes gázzal robog az elmúlt két hétben. Egy gép, lehetőséget akartam neki adni, hogy megmutassa a tudását a pályán."

Tyler Adams: ,,Leírhatatlan öröm egy hosszú sérülés után visszatérni. Éllovasként megyünk a szünetre, ami nagyon-nagyon jó érzés."

Bundesliga: felemás évzárás - EREDMÉNYEK - NB1.hu

 

Timo Werner: ,,Sokáig nehéz volt a meccs. Sok helyzetünk volt, de a labda nem akart a hálóba kerülni. Megint fel tudtunk állni a hátrányból, ami megmutatja mennyit fejlődtünk csapatként. A tabellán csak átmeneti állapotot láthatunk. Persze büszkék vagyunk rá, hogy az élen végeztünk ősszel."

Patrik Schick: ,,Az Augsburg sokáig megnehezítette a dolgunkat. Végig hittünk magunkban és türelmesen játszottunk. Amikor megfordult az állás, igazán felszabadulttá váltunk. Fel tudtunk pörögni, megérdemelten nyertünk. Jó érzés volt otthon játszani az utolsó fordulóban, nagyszerű volt a hangulat, alig várom a következő hazai meccset!"

Legfrissebb híreink