Összetörtek a DVTK játékosai, Csizmadia elkönyvelte - reakciók

Döntő volt a piros lap.

Forrás: dvtk.eu

Mint arról már beszámoltunk, 1-1-es döntetlent játszott egymással a tabella utolsó két helyén álló DVTK és Budafok a 18. forduló zárómeccsén - a vendég budafokiak a lefújás előtti utolsó másodpercben egyenlítettek Kulcsár Kornél remek szabadrúgásával.

Dráma a rangadón: hallgatott a Budafok legjobbja a bíróra az utolsó percben - NB1.hu

 

A lefújás után a két vezetőedző értékelte a látottakat.

Zoran Zekić (DVTK): "Láttam jó és rossz dolgokat is az első félidőben. A vezető gól megnyugtatott, bár nem játszottunk megfelelően, kevés labdát játszottunk meg, és ha visszaszereztük, hamar el is adtuk azt. A félidőben módosítottunk a felálláson a középpálya megerősítésének érdekében, valamint agresszívabb játékot kértem. Az első tíz percben működött is az elképzelés, utána azonban Budafok akarata érvényesült, többet birtokolták a labdát, a mi részünkről hiányoztak a jó energiák. Nem ilyen mélyen akartunk védekezni, de túl sok labdát veszítettünk el, ezért szorultunk be a kapunk elé. Az a legfájóbb, hogy Pakson is úgy kaptunk gólt, hogy a saját kapunktól 30-35 méterre labdát veszítettünk, ez nem fér bele. Bátrabban kell játszani, hogy többet birtokoljuk a labdát. Néha olyan kényelmesnek láttam a csapatot, mintha 25 ponttal többünk lenne. A piros lap néha döntő, néha nem, ma az volt. Két pontot veszítettünk, de továbbra is küzdeni kell a végsőkig.  Most mindenki nagyon csalódott az öltözőben, ami azt is jelenti, hogy a játékosokat nagyon zavarja a jelenlegi helyzet. Három napunk van felkészülni a PAFC elleni bajnokira, ebbe az időbe elemzések és egy-két taktikai edzés fér bele, de a lehető legjobban fogjuk felhasználni a rendelkezésre álló időt."

Csizmadia Csaba (Budafok): "Ahogy kezdtük, úgy fejeztük be a mérkőzést, mert a 30. percig mi birtokoltiuk többet a labdát. Nem gondoltam volna, hogy ilyen könnyen kapunk gólt. Egy sérülés miatt megzavarodott a csapat, ebben az időszakban az összes lecsorgót a DVTK szedte össze. A vége lőtt egy perccel már elkönyveltem a vereséget, de szerencsére van egy olyan játékosunk, mint Kulcsár Kornél, aki bebizonyította, hogy csereként is lehet rá számítani. A játék és a helyzetek alapján a sors igazságtalansága lett volna, ha ma nem szerzünk pontot."


ELŐZMÉNYEK
 

DVTK-Budafok 1-1

Nagyon fontos mérkőzés volt a DVTK-Budafok mindkét csapat számára, hiszen a forduló előtti utolsóhoz az utolsó előtti látogatott, azaz, az a két gárda mérte össze a tudását, melyek kiesnének, ha most lenne vége a bajnokságnak, vagy lezárnák, mint mondjuk az NB II-öt tavaly tavasszal.

Nagy volt így a tétje a találkozónak, ez érződött is a feleken, akik mindent elkövettek azért – fölöttébb hatékonyan -, hogy az ellenfél ne tudja gólhelyzetek garmadáját kialakítani.

Mindkét gárdában kezdett egy friss igazolás, a hazaiaknál a Puskás Akadémiától érkező David Vanacek, míg a vendégeknél a Mezőkövesd kölcsönjátékosa, Jagodics Márk debütált. Mindkét futballista megtett mindent, amit csak tudott, Vanacek gólt szerzett, de a legtöbben majd a nem miskolciak közül Kulcsár Kornél zsenialitásáról értekeznek majd.

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: KULCSÁR KORNÉL
Az NB I egyik legjobb karmestere és rúgótechnikájú játékosa is egyben. Akik ismerik, azt is tudják, mekkora csibész. Ezt a lefújás utáni nyilatkozatával is bizonyította, amikor elmesélte, hogy hallgatott a sporira.

A MECCS KULCSMOMENTUMA: KULCSÁR KORNÉL OKOS GÓLJA
Az utolsó pillanat volt a meccsből, amikor 27 méterre a kaputól szabadrúgáshoz jutott a Budafok, kissé a balösszekötő helyéről. Mindenki arra számított, hogy a kitűnő rúgótechnikával (és egyébként karmesteri) tulajdonságokkal rendelkező Kulcsár magasan és a jobb felső irányába rúgja majd a labdát, ő viszont laposan és a sorfal alatt, a jobbra mozduló Antal mellett a bal alsóba lőtt. A meccs után elmondta, szólt neki a spori, hogy rúgja rá vagy egyből adja be, mert utolsó mozzanat lesz. Kulcsár az előbbit csinálta.

GÓLOK TÖRTÉNETE:
39. p.:
Szép, gyors támadást vezetett a DVTK. Grozav indította a bal oldalon előreiramodó Marint, aki balról laposan és remekül adott középre, ahol érkezett Vanacek, aki pár lépésről a kapuba passzolt. Oláh nem tudott menteni, Póser meg tehetetlen volt. 1-0

90+6. perc: 27 méterre a kaputól Kulcsár szabadrúgásból, kissé balról a felugró sorfal alatt a jobbra mozduló Antal mellett a bal alsóba lőtt. Elképesztően okos gól volt. 1-1!

KÖVETKEZŐ FELADAT
A Diósgyőr szerdán a Puskás Akadémia vendége lesz (Vanacek készülhet, meg ő rá is...), míg a Budafok a Zalaegerszeget fogadja.

JEGYZŐKÖNYV

OTP Bank Liga, 18. forduló:
Diósgyőri VTK-Budafoki MTE 1-1 (1-0)
Miskolc, zárt kapus, v.:
Bognár
gólszerzők: Vanecek (40.), illetve Kulcsár (96.)
kiállítva: Zivulic (83.)
sárga lap: Vanecek (24.), Márkvárt (78.), Max (95.), illetve Ihrig-Farkas (35.), Jagodics (81.), Huszti A. (88.), Oláh B. (88.)
Diósgyőr: Antal - Grgic, Milovic, Soldo, Marin - Márkvárt (Pedro, 78.), Sesztakov - Drazic (Hegedűs, 87.), Grozav (Ivanovski, a szünetben), Suljic (Augusto Max, a szünetben) - Vanecek (Zivulic, 68.)
Budafok: Póser - Huszti A., Kovács D., Jagodics, Zeke - Oláh B., Csonka - Skribek (Takács R., a szünetben), Filkor, Ihrig-Farkas (Szabó M., 77.) - Zsóri (Kulcsár K., a szünetben)
 

TABELLA A LINKRE KATTINTVA ÉRHETŐ EL

Legfrissebb híreink