Összeesküdött az ég az MTK ellen?

Nem rajtuk múlik, hogy bennmaradnak-e.

Forrás: Hegedüs Gábor/MTK

 

A MOL Vidi 4-2-re verte az MTK-t az NB I szombati játéknapján, így a budapestiek a kiesést jelentő 11. helyen állnak az utolsó fordulót megelőzően - és nagyon nehéz dolguk lesz a Honvéd ellen, ha bent akarnak maradni. A fehérváriak elleni meccs lefújását követően a két vezetőedző értékelte a látottakat.

Marko Nikolics (MOL Vidi): "Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez. Nem könnyű ilyen mérkőzéseken pályára lépni, hiszen nekünk nem volt tétje, az MTK-nak pedig nagyon fontos lett volna a három pont megszerzése. Ez egyébként tipikusan olyan mérkőzés volt, amely a szurkolók számára élvezetes, de az edzők számára nem annyira. Néha látványosan játszottunk, de persze becsúsztak hibák is, esetenként hiányzott a fegyelem és a szervezettség a játékunkból. Mindezekkel együtt és amellett, hogy minden tiszteletünk az MTK-é, azt elmondhatom, hogy ma mi voltunk a jobb csapat a pályán. Fontos volt, hogy kezdőként végigjátszotta a meccset a hosszú idő után visszatérő Fiola Attila és Marko Scsepvovics is sok játékpercet kaphatott, miközben Pátkai Máté és Kovács István is a padról szállt be, Georgi Milanov és Juhász Roland pedig pihenőt kaphattak. A Haladás ellen hasonló rotációt tervezek, de nem – úgymond – második csapattal megyünk majd, annak ellenére sem, hogy a szombathelyieknek sem lesz már tétje a találkozónak. Visszatérve a mai találkozóhoz: sok helyzetünk volt, már az első félidőben 3-4 alkalommal vezettünk veszélyes támadásokat, de az utolsó passzokba, beadásokba hiba csúszott, a második játékrészben pedig óriási helyzeteket hagyott ki több játékos is. De ezek, mint mondtam, ilyen találkozók, ezeket lehet élvezni, azonban két hét múlva a kupadöntőn a győzelem lesz a prioritás. Annak pedig külön örülök, hogy a padról érkezők is remek mentalitással szálltak be a meccsbe."

 

Lucsánszky Tamás (MTK): "A mai mérkőzésen sajnos minden összeesküdött ellenünk. Nem szeretek a körülményekre hivatkozni, de most meg kell említenem, hogy három kényszerű cserét is végre kellett hajtanunk. Megérdemelten nyert a Vidi, gratulálok nekik. A mieink mindent megtettek, de ez most erre volt elég. Az elmúlt hetekben hiányzott, hogy markánsabban a saját kezünkbe vegyük a sorsunkat, az utolsó fordulóra pedig ez is elfogyott. Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, a másodikban már nem tudtunk meccsben maradni. A második hazai gól egyértelmű fordulópont volt, kicsit elveszítettük a hitünket. Egy esélyünk maradt, az utolsó meccsen muszáj nyernünk, de most már a vetélytársakat is figyelnünk kell közben."

Legfrissebb híreink