Ősi riválisa ellen tesztelhet fiatalokat is a DVTK

A diósgyőriek nem hagyhatták el Magyarországot.

Forrás:

A válogatott mérkőzések miatt szünetelnek az OTP Bank Liga küzdelmei. Ezt kihasználva most szombaton a másodosztályú Nyíregyháza (kezdés 13 órakor), jövő héten pedig a szintén az NB II.-ben szereplő Kazincbarcika ellen játszik a DVTK.

- Fontos, hogy válogatott szünet elején testileg és lelkileg is feltöltődjenek a játékosok - mondta Zoran Zekics vezetőedző a DVTK honlapjának. - Ugyanakkor mindenkit arra kértem, a koronavírus-járvány miatt ne hagyja el az országot. Én is szívesen meglátogattam volna a családom, de tisztelem annyira a klubot, hogy a bajnokságból hátralévő rövid időben mindent a feladatomnak rendelek alá.

- A feszes program miatt most nyílik először lehetőség arra, hogy meccskörülmények között, de mégis tét nélkül próbáljunk ki néhány játékelemet. A keretet két részre osztom, és a tervek szerint mindenki egy-egy félidőt játszik - árulta el a vezetőedző.

Várhatóan pályára lép a DVTK Labdarúgó Sportakadémia több növendéke.

- Mindig nyitott vagyok a fiatal labdarúgók kipróbálására, de a jelenlegi helyzetünkben számunkra a bennmaradás a legfontosabb. Egy felkészülés mérkőzés viszont ideális arra, hogy a fiatalok megmutassák, mire képesek egy másodosztályú ellenféllel szemben - osztotta meg Zoran Zekic.

A mérkőzést zárt kapuk mögött játsszák. Kérjük szurkolóinkat, maradjanak otthon, a találkozóról élőképes közvetítést adunk a DVTK YouTube csatornáján Marosréti Ervin kommentálásával.

Legfrissebb híreink