Orosz Pál szerint '95-ben könnyebb volt BL-be jutni

Novák Dezső tárlat nyílt a Fradi Múzeumban.

Forrás:

Új időszakos kiállítás nyílt a Groupama Arénában található Fradi Múzeumban. A tárlat Novák Dezsőnek állít emléket, tájékoztat a Fradi honlapja. A legenda kétszeres olimpiai bajnok labdarúgó volt, illetve 1995-ben edzőként BL csoportkörbe vezette a Fradit, ahol a nagyszerű Ajax, a Grasshoppers, valamint a már Raúllal felálló Real Madrid volt az ellenfél.
 
– A Ferencváros alapértéke a tradíció, ezt igyekszünk ápolni. Amellett, hogy Dezső bácsi mit jelentett a Ferencvárosnak, nekem személyesen is különleges személy, hiszen apuval csapattársak és nagyon jó barátok is voltak, kisgyerekkoromtól kezdve ismerhettem – mesélte Orosz Pál nyitóbeszédében.
 
A megnyitón rövid beszédet mondott Novák Dezső unokája, Horváth Gergely is, aki háláját és meghatottságát fejezte ki.
 
Az eseményen az NSO TV stábja is ott járt, akiknek Orosz Pál elmondta, lehet meríteni abból a sikerből, de akkoriban még könnyebb volt a BL-be bejutni, a topcsapatok és a kicsik között sokkal kisebb volt a különbség.
 
Ifjabb Albert Flórián is egyetértett a vezérigazgatóval, miszerint más idők jártak akkoriban, de kiemelte, akkor a tradíciókra építettek, 13 sajátnevelésű játékos volt a csapatban. 
 

Legfrissebb híreink