Örömhírrel szolgált a dunaszerdahelyi tulajdonos a drukkereknek - videó

A klub költségvetéséről is fontos bejelentést tett Világi Oszkár.

Forrás:

A DAC labdarúgói a klub eddigi legjobb eredményét elérve ezüstérmesek lettek az idei szlovák bajnokságban. A dunaszerdahelyiek célja ezután a bajnoki cím és a minél jobb európai kupaszereplés, a klubtulajdonos Világi Oszkár azonban nem emeli tovább a csapat költségvetését.
 
A költségvetésünk évről-évre növekszik, most már 5,4 millió eurónál tartok; amikor megvettem a csapatot, akkor 1,2 milliónál jártunk. Nem tervezem a büdzsé emelését, a lehetőségeimhez képest azt gondolom, hogy a végénél tartok – mondta a Dunaszerdahelyi AC tulajdonosa, Világi Oszkár a DIGI Sport reggeli műsorába. A vezető azt is elárulta, hogy a bajnok Slovan éves költségvetése – a játékosvásárlásokat is beleértve – 10-15 millió euróval több, mint az ő klubjáé.
 
A csallóközi csapat első embere elmondta, hogy tavaly azért búcsúzott el két meghatározó játékosától, mert ők magukat helyezték előtérbe a csapatérdek helyett, távozásuk után pedig olyan lett a DAC, mint egy nagy család. Mint mondta: ha engedem, hogy egyesek nagyon sok pénzt keressenek, akkor a többiek is megkérdik, hogy ők miért nem kapnak annyit, akkor pedig az egész egyensúly felborul. Filozófiám az is, hogy összetartó csapatban a fizetések terén sincsenek messze egymástól a játékosok. Nem engedhetem, hogy odajön egy focista olyan fizetést kérjen, ami a magyar NB I-ben esetleg normálisnak tűnik. Vannak játékosaim, akik kevesebb pénzért igazoltak hozzánk és azt mondták, hogy a szakmai fejlődésért cserébe így is megéri nekik, mert jobb játékosként tudnak innen továbbmenni.
 

Világi a DAC-ot tavaly július óta vezetőedzőként irányító Peter Hyballával kapcsolatos dilemmájáról is beszélt, miszerint meg kellett győződnie arról, hogy a 43 éves német szakember valóban hisz a szerdahelyi projektben, hogy a sárga-kékek bajnokok lehetnek, fiatalokat beépítve a csapatba. Amikor ezt megbeszélték, megtörtént a hosszabbítás.
 
A klubtulajdonos azt is elmondta a Reggeli Startban, hogy 5500 bérletesük van, bevezették a klubkártyát és nem tervezi a 6-8 eurós belépők árának emelését, mivel a szurkolók is hozzáadják a DAC-hoz mindazt, amitől ilyen a hangulat a klub körül. A legfontosabb győzelemnek a Zsolna elleni hazai sikert tartja, a Slovant csúnya, de küzdelmes meccsen győzték le, a legjobban pedig a Nagymihály elleni szezonzárón érezte magát, amikor 10200 néző előtt 5-0-ra nyert a csapat.
 

Legfrissebb híreink