Örökre megváltoztatja Sallai Roland életét a súlyos fejrúgás

Jó hírek is érkeztek róla.

Forrás: Réti Zsolt

Mint ismert, Sallai Roland a Freiburg Leverkusen elleni, szeptember 3-i Bundesliga-bajnokiján szenvedett súlyos sérülést, miután a német Jonathan Tah brutálisan fejbe rúgta.

A 25 éves játékost azóta már megműtötték, és már azt is tudni, mikor térhet vissza - erről itt írtunk:

A Blikknek az édesapja, Sallai Tibor elárulta, a laza mozgást már elkezdheti.

"Teljesen azért még nem egészséges, kettős látása van. De ez teljesen természetes ilyen sérülés és orvosi beavatkozás után. Szerencsére különösebb gond nélkül lezajlott a műtét, amely nagyon hosszú, komplikált és veszélyes volt. Még az is előfordulhatott volna, hogy rosszul sikerül valami, és akkor nem lát a fiam a bal szemére, bár én azért bíztam a német sebészekben."

A játékos életét ugyanakkor örökre megváltoztatja az eset, hiszen a lepattant csontszilánkokat meg kellett erősíteni, így fémlemezzel a fejében kell élnie.

"Ez a fémlap most már élete végéig ott lesz a fejében, azután sem fogják kivenni, ha összeforrott a csont. Azt mondták a szakemberek, ezt nem fogja érezni, nem zavarja majd a pályán és azon kívül, abszolút teljes lehet az élete. Az egész beavatkozás egyetlen hátulütője csupán az lesz, hogy a repülőtereken állandóan be fognak jelezni nála a fémdetektoros kapuk. Így majd mindig előre szólnia kell az ellenőrzéseknél, hogy fémdarab van a testében" - mondta Sallai Tibor, aki azt is elmondta a Blikknek: fia a tévén keresztül természetesen követi a válogatott Nemzetek Ligája-meccseit és nagyon szurkol a csapatnak.

Legfrissebb híreink