Óriásit küzdve hódította el a Német Kupát a Leipzig

Kupasikerrel zárják a szezont Gulácsiék.

Forrás: RB Leipzig/Twitter

Hiába futballozott egy órát emberhátrányban az RB Leipzig gárdája, így is sikerült elhódítania a trófeát a 79. Német Kupa döntőben. A lipcseiek Gulácsival és Orbánnal a kezdőben és Szoboszlaival a kispadon, míg a Freiburg Sallaival a kezdőben lépett pályára Berlinben. A mérkőzés 19. percében Sallai passzából Maximilian Eggestein szerzett vezetést a Freiburgnak. Az első félidő további helyzeteket igen, de gólt már nem hozott.

A fordulást követően az RB Leipzig többet tett az egyenlítésért, azonban az 57. percben Marcel Halstenberg lerántása, akár meg is pecsételhette volna a lipcseiek sorsát. Legalábbis sokáig úgy tűnt, hogy nem lesz válasz emberhátrányban a Freiburg góljára, aztán a 76. percben érkezett Christopher Nkunku találata, melynél Wili Orbán adta az aszisztot. Ekkor már Szoboszlai Dominik is a pályán volt, miközben Sallai Rolandot lecserélték. Innentől felpörögtek az események, és a lipcseiek voltak kezdeményezőbbek, de több gól nem esett.

A hosszabbításban a Freiburg két kapufát is rúgott, az utóbbinál Gulácsi óriásit védett. Hiába az emberelőny a több kidolgozott helyzet, mégsem tudott betalálni Christian Streich együttese. Következhetett a tizenegyes párbaj. A Lipcse mind a négy próbázója belőtte a maga büntetőjét, köztük Wili Orbán is, még a Freiburgnál ketten is hibáztak, így tizenegyesekkel 4-2-re a Leipzig nyert. Domenico Tedesco csapatának ez volt az első Német Kupa győzelme a klub története során.

NÉMET KUPA
DÖNTŐ

Freiburg–RB Leipzig 1–1 (1–0, 1–1) – tizenegyesekkel 2–4
Berlin, Olimpiai Stadion, 74 322 néző. V: Stegemann
Freiburg: Flekken – Gulde (N. Schlotterbeck, 105.), Lienhart, N. Schlotterbeck – Kübler (Schmid, 86.), M. Eggestein (Haberer, 86.), Höfler, Günter, Sallai (Demirovic, 79.), Grifo – Höler (N. Petersen, 79.). Vezetőedző: Christian Streich
Lipcse: Gulácsi – Klostermann, Orbán, Simakan (Gvardiol, 113.) – Henrichs, Laimer (T. Adams, 99.), Kampl (Dani Olmo, 68.), Halstenberg, Forsberg (Mukiele, 61.), Nkunku – André Silva (Szoboszlai, 61.). Vezetőedző: Domenico Tedesco
Gólszerző: Eggestein (19.), ill. Nkunku (76.)
Kiállítva: Halstenberg (57.), Kampl (118., a kispadról)

Legfrissebb híreink