Óriási téttel kezdik meg az Eb-selejtezőt az U19-esek

A jó rajt adhatja meg az alaphangot.

Forrás: mlsz.hu

Szerdától jövő hét keddig tart a férfi U19-es válogatott hazai rendezésű Eb-selejtező tornája, melynek mérkőzéseit a győri ETO Parkban és Gyirmóton rendezik. A Bene Ferenc vezette magyar U19-es válogatott a grúz, a horvát és a kazah válogatott ellen lép pályára a következő egy hétben a hazai rendezésű Eb-selejtező tornán - jelezte az MLSZ.

A csoport első két helyezettje biztosan továbbjut a tavaszi elitkörbe, valamint az összes csoport két legjobb harmadikja is biztosítja a helyét az Eb-t megelőző utolsó selejtező fordulóba. A 2001-es születésű játékosokból álló magyar válogatott az elmúlt egy évben remek eredményeket ért el: tíz nemzetközi felkészülési mérkőzéséből hetet megnyert és csak egyet veszített el, emlékezetes az olaszok 4-0-s és a svédek 6-0-s legyőzése.

Elsőként, szerdán 18.00 órakor, az ETO Parkban az a georgiai válogatott lesz az ellenfelünk, amelynek keretében két olyan labdarúgó is helyet kapott, akik már a felnőtt válogatottban is bemutatkoztak, és alapemberei az orosz bajnokságban szereplő Rubin Kazany együttesének. Ez is mutatja, hogy szerdai riválisunk joggal pályázik az egyik továbbjutó helyre.

– A legfontosabb cél természetesen a továbbjutás kivívása, de tudjuk jól, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz a tornán. Az elmúlt másfél évben sok tapasztalatot szerzett nemzetközi mérkőzéseken ez a korosztály, és az eredményességünkre is büszkék lehetünk, az olaszok, a svájciak, a svédek legyőzésével megmutattuk, hogy egyetlen riválissal szemben sem lehet félnivalónk. Nehéz csoportba kerültünk, a horvátok minden korosztályban Európa legjobbjai közé tartoznak, első ellenfelünk, a grúz válogatott pedig olyan játékosokkal érkezett, akik már komoly felnőtt klubokban bizonyítottak, van köztük, aki bemutatkozott az A-válogatottban is. A legfontosabb, hogy egységesen, az elmúlt időszakban lefektetett alapelvek mentén, bátran futballozzunk, ne térjünk le arról az útról, amin az elmúlt időszakban elindultunk – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Bene Ferenc.

 

Az Eb-selejtező programja:

Október 9., szerda:
Horvátország-Kazahsztán, 14.00, Gyirmót, Alcufer-stadion
Magyarország-Georgia, 18.00, Győr, ETO Park

Október 12., szombat:
Georgia-Kazahsztán, 14.00, Gyirmót, Alcufer-stadion
Horvátország-Magyarország, 20.00 Győr, ETO Park

Október 15., kedd:
Kazahsztán-Magyarország, 20.00 Gyirmót, Alcufer-stadion
Georgia-Horvátország, 20.00 Győr, ETO Park

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Ásványi Balázs (FC Komárno)
Kiss Ágoston (Arminia Bielefeld)

Védők

Huszti András (Puskás Akadémia)
Lakatos Benjámin (DVSC)
Szűcs Kornél (DVTK)
Varju Benedek (MTK Budapest)
Farkas Marcell (DVTK)
Körmendi Kevin (Puskás Akadémia)
Kalmár Olivér (Győri ETO)

Középpályások:

Nyári Patrik (Haladás)
Radics Márton (Puskás Akadémia)
Kocsis Bence Máté (Csákvár FC)
Hidi Sándor (Győri ETO)
Szabó Bálint (Budaörsi SC)

Támadók:

Cipf Dominik (Budapest Honvéd)
Bukta Csaba (Red Bull Salzburg)
Kalafat Álmos (Besiktas BJ)
Skribek Alen (Puskás Akadémia)
Beke Péter (Hamburger SV)
Tóth-Gábor Kristóf (Haladás)

Legfrissebb híreink