Óriási sztorikat osztott meg az Újpest párosa

Feczesin és a puskázás, Simon és a szükség!

Forrás:

Feczesin Róbert szokott puskázni az iskolában, Simon Krisztiánnal pedig megtörtét már, hogy annyira rájött a szükség meccs közben, hogy le kellett jönnie a pályáról – derült ki a két újpesti játékos M4 Sportnak adott páros interjújából.

A közszolgálati sportcsatorna Játékoskirájó című, az NB I. 13. fordulóját beharangozó műsora kedvéért Feczesin Róbert és Simon Krisztián igaz–hamis játékot játszott egymással, amelyben az általunk megadott állításokra kellett reagálniuk: ha igaz rájuk az állítás, akkor a bal kezükben lévő labdát, ha pedig hamis, akkor a másikban tartott futballcipőt kellett a felemelniük.


A játékból kiderült, hogy egyik újpesti futballista sem szurkolt még titokban a Ferencvárosnak, bár Simon kicsit hezitált, mielőtt felemelte volna csukáját. „Nem mondom, hogy szurkoltam és énekeltem a dalokat, de ha az Európa-ligában játszanak vagy Magyarországot képviselik, akkor az ember szorít nekik. De ezt nem nevezném tombolva szurkolásnak.”Feczesin egyik válaszában elárulta, volt már rá példa, hogy az iskolában csalt. „Mindenkivel előfordult, vagy legalábbis én úgy gondolom, hogy mindenkivel előfordult, hogy írt puskát az életében. Volt, hogy én is egy jókora puskával érkeztem olyan tantárgyakból, amiket nem szerettem vagy nem értettem, mint például kémia.”

Arra a kérdésre mindketten határozott nemmel feleltek, hogy szoktak-e énekelni a zuhany alatt, Feczesin önkritikusan megjegyezte, hogy ebben leginkább a hangja gátolja. „Ha meghallanád, nem csodálkoznál rajta. Inkább kocsiban szoktam elengedni magam, ha egyedül vagyok, mert más előtt még akkor sem.”


A két játékos állítja, mindig felveszik a telefont az edzőnek, legalábbis szándékosan még nem fordult elő, hogy nem fogadták volna az aktuális mester hívását. Ez a kiegészítés fontos, hiszen amikor Marco Rossi szövetségi kapitány szeptemberben nyolc év után újra behívta Feczesint a válogatottba, az újpesti csatár nem reagált az olasz szakember megkeresésére, méghozzá meglehetősen prózai okból: nem ismerte fel a hívót. „A szövetségi kapitánynak nem vettem fel a telefont, mert nem tudtam a számát, de ha tudtam volna, akkor természetesen felveszem. De nekem sem volt még olyan, hogy szándékosan nem vettem volna fel.”A játék végén Simon Krisztián bevallotta, ugyan még ifistaként, de megtörtént vele, hogy meccs közben annyira kellett vizelnie, hogy le kellett jönnie a pályáról. „Mondtam az edzőnek, hogy ne haragudjon, nekem most el kell mennem. Elengedett, aztán visszajöttem a pályára.”

Legfrissebb híreink