Óriási elismerés, Bernd Storck az Eb legjobb kapitányai között

Párizs – A német tréner hátát nézi többek között Joachim Löw és Vicente del Bosque is.

Forrás:

A magyar válogatott minden várakozást felülmúlva, az F csoport élén végzett öt ponttal az Európa-bajnokság csoportkörében. A sikerben elévülhetetlen érdemeket szerzett Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, aki Dárdai Pál után átvette a csapatot, és kijuttatta az Eb-re.

 

Ezt ismerte el a francia sportnapilap, L'Equipe is, amely nem csak a futballisták, de az edzők teljesítményét is pontozta. Ezek szerint a horvátok kapitánya, Ante Cacic lett az első szakasz legjobbja 6,67 ponttal, de mögötte Storck neve szerepel, aki a szlovák Ján Kozákkal együtt 6,33 pontot kapott. Horvátország is csoportelső lett, megverte Spanyolországot.

 

Óriási elismerés ez a legnagyobb francia sportújságtól, hiszen a vert mezőnyben van Joachim Löw, Vicente del Bosque, Didier Deschamp vagy Roy Hodgson is.

 

Az, hogy Storck, vagy a belga Martin Wilmots a jobb stratéga, vasárnap este kilenckor kiderül. Ekkor játssza nyolcaddöntőjét a magyar csapat és a belga válogatott. Egy biztos, a magyar kapitány jelenleg 0,66 ponttal előzi kollégáját - utalt a magyar válogatott szövetségi kapitányának előnyére az index.hu.

Legfrissebb híreink