Óriási céljai vannak a DAC magyarjának

Van különbség az NB I és a szlovák élvonal között.

Forrás: fcdac.sk

Schäfer András, a DAC és a magyar U21-es válogatott középpályása volt a harmadik vendége a dunaszerdahelyi klub hivatalos Facebook-profilján folytatott élő videóbeszélgetések sorozatában.

A Genoa 21 éves játékosa, aki a télen kölcsönjátékra érkezett Dunaszerdahelyre, több mint fél órán át válaszolt a szurkolók kérdéseire. Schäfer pörgősebbnek látja a szlovák bajnokságot a magyarnál „Több itt a fiatal és nagyobb az iram. Odahaza viszont nagyobb egyensúlyt éreztem a mérkőzéseken belül. Nekem nagyon tetszik ez a pörgősség, a lapok alapján talán túlzottan is beleélem magam. Ha az olasz bajnoksághoz kellene viszonyítanom, nem mondanám, hogy a Serei A háromszor gyorsabb lenne. Taktikusabb az olasz foci, nagyobb klasszisjátékosok vannak a csapatokban, és az edzések is keményebbek voltak, de az is egy megugorható szint" - idézi a szavait a klub honlapja.

DAC: Kalmárék segítsége - NB1.hu

 

Mint minden focista vagy szurkoló, ő is hiányolja a meccsek hangulatát. „A hazai szurkolótábor előtt játszani egy új érzés volt számomra. Minden itteni találkozó megmaradt bennem. Legszívesebben a Poprád elleni kupameccsre emlékszem, ahol győztünk és meglett a továbbjutás.”

Magyarország és Szlovénia jövőre közösen rendezi meg az U21-es Európa-bajnokságot. „Nagyon nagy ajándék a számunkra, hogy mint rendező ott lehetünk a tornán. Egyértelműen azt várom, hogy mindenki a pályán hagyja a szívét-lelkét, sok szurkoló jön ki, és minél jobb eredményt tudunk elérni” – reméli Schäfer.

Arra a kérdésre, hogy a DAC-cal a bajnoki címet vagy az Európa-liga-csoportkört választaná, frappánsan így felelt: „Idén legyen az El-csoportkör, jövőre pedig a bajnoki cím.”

Legfrissebb híreink