Óriási botrány Romániában, Miriuta is főszerepben

Románia - A szövetség kiosztotta az érmeket, de sportdöntőbíróság határoz.

Forrás:

A román élvonalbeli bajnokság utolsó fordulója a bajnoki rájátszásban óriási izgalmakat hozott a pályákon és azon kívül is.

 

A forduló előtt két 41 pontos csapat, a Viitorul Constanta és az FCSB – egykori Steaua Bukarest - két ponttal előzte meg a Dinamo Bukarest együttesét és amint azt várni lehetett, a bajnoki cím a 2009-ben Gheorghe Hagi által alapított Viitorul és az FCSB között dőlt el.

 

A Hagi által tulajdonolt és edzett fiatalok egy büntetővel behúzták a győzelemet Miriuta "Laci"  CFR-je ellen és ezzel pedig története első bajnoki címét ünnepeli a Viitorul a 26-szoros rekordbajnok Steaua előtt.

 

Utóbbiak hiába győztek az utolsó fordulóban három góllal is a Craiova ellen, a rájátszásban elért egymás elleni eredmények alapján a Viitorul Constanta lett Románia bajnoka a Román Labdarúgó Szövetség szerint, akik ki is osztották a bajnoki érmeket.

 

DAC: Tovább tart a rekord, de 4. hely elúszott - NB1.hu

Jobbak voltak, de a helyzetek kimaradtak

 

 


Romániában a focidrukkerek kilencven százaléka örül Hagi és a szemtelenül fiatal csapat sikerének, Gigi Becali - aki már a korábbi BEK-győztes Steaua nevét is FCSB-re változtatta - azonban ismét hozza a formáját. Szerinte ugyanis ők a bajnokok, mivel a versenykiírásban nem írja konkrétan, hogy a play-off vagy az egész bajnokság egymás elleni eredményei számítanak. Ezért a juhászból lett tulajdonos sportdöntőbírósághoz fordul.

 

"Hagyjanak a hülyeségeikkel, éppen egy klubban vagyok, ünnepelünk" - mondta Hagi, mikor az esetről kérdezték.

Legfrissebb híreink