Óriási: a 19 éves magyar kapus véd a Liverpool ellen

Hatalmas lehetőséget kapott. FRISSÍTVE!

Forrás: Aston Villa FC

Nagy esélyt kapott Onódi Ákos, az Aston Villa 19 éves kapusa, ugyanis ő áll a kapuban a péntek esti, Liverpool elleni FA-kupa-mérkőzésen. 

 A Premier League nyolcadik helyén álló birminghami klub csütörtökön bezárta edzőközpontját és az első csapat tréningjét is törölte, így vált kétségessé a magyar idő szerint 20.45-kor kezdődő meccs lejátszása. Péntek délben azonban bejelentették: az eredetileg kijelölt időpontban kerül sor a mérkőzésre a Villa Parkban.

Christian Purslow, az Aston Villa ügyvezetője azt mondta: a klubnál ezen a héten két körben, hétfőn, majd csütörtökön teszteltek, és 14 személynél, köztük 10 játékosnál mutatták ki a fertőzést. A klubvezető megerősítette a korábbi brit médiaértesüléseket, miszerint a felnőtt csapat elkülönítése nyomán utánpótlás játékosokkal állnak ki a 32 közé jutásért. Purslow kiemelte: a kispadról sem Dean Smith, az első csapat szakvezetője, hanem az U23-as együttes edzője, Mark Delaney irányít majd - így került a kapuba Onódi, aki az U23-as kapujában is rendre megkapja az esélyt. 

Onódi a Mindszentpusztában, majd a Győri ETO-ban nevelkedett, három mérkőzésen védett az NB II-ben is, majd 2018 nyarán igazolt az Aston Villához. Érdekesség, hogy korábban a Liverpoolnál is volt próbajátékon. 

Az ügyvezető nem tudott konkrét információval szolgálni a birminghami együttes következő, szerdai összecsapásáról, amelyen a Tottenham Hotspurt fogadják a bajnokságban.

FRISSÍTÉS, 22.36:

A mérkőzést a Liverpool 4-1-re nyerte, Onódi több nagy bravúrt is bemutatott, nyolc védése kiemelkedőnek számít a sorozatban.

Legfrissebb híreink