Orbán őszintén elismerte - reakciók

Fontos pontokat szereztek Szalaiék.

Forrás: dierotenbullen.com

Mint ismert, szombaton némi meglepetésre 3-2-es vereséget szenvedett az RB Leipzig a Mainz otthonában. A vendégcsapatban végig a pályán volt Gulácsi Péter és Willi Orbán, míg a hazaiakhoz a 66. percben állt be Szalai Ádám.

 

Gulácsiék drámai veresége Szalaiéktól, Sallai megsérült - NB1.hu

 

 

A Mainz nagyon fontos három pontot szerzett, de a kieső helyről nem mozdult el, jelenleg 7 egységre van a 15., már biztos bennmaradást jelentő Biefieldtől. A Lipcsének nagyon nem jött jól a pontvesztést, mert így már 7 pont a hátránya a Bundesliga első helyét birtokló Bayern Münchennel szemben.

Julian Nagelsmann, a vendégcsapat vezetőedzője, így értékelt a meccs után:

,,Természetesen csalódottak vagyunk. Már a meccs előtt tudtuk, hogy nehéz körülmények között lépünk majd pályára, azonban az első félidőben jól teljesítettünk. A mérkőzés elején volt 3-4 olyan helyzetünk, amikből többet is kihozhattunk volna. Az ellenfél rögzített helyzeteinél a félidő végén azonban nem voltunk elég élesek, ha jobban figyelünk, akkor 2-0-ás előnnyel mehettünk volna a szünetre. 

A második játékrészben hasonló volt a játék képe. Jól kezdtünk, birtokoltuk a labdát, de egy felesleges gólt kaptunk. Ezután hiába nyúltunk bele a meccsbe, nem sikerült visszajönnünk."

Willi Orbán, a magyar válogatott kiválósága, így nyilatkozott:

,,Nem védekeztünk jól a rögzített szituációknál, főként az első félidőben. Általában van egy világos tervünk arról, hogy csináljuk ezeket, azonban ma a megfelelő hozzáállás is hiányzott. Nem koncentráltunk eléggé a döntő pillanatokban, csak magunkat hibáztathatjuk.

A második játékrészben nem sikerült folytatni az első félidei játékot, így kikaptunk. Nem voltunk elég türelmesek és nem variáltuk megfelelően a játékot. Vereséget érdemeltünk.

Győzelemmel szerettük volna indítani a tavaszt, nem sikerült. Tanulnunk kell a hibáinkból, hogy a következő mérkőzéseken már jobban teljesítsünk."

Legfrissebb híreink