Olyan, mintha kikaptunk volna 5-0-ra – interjú a Honvéd védőjével

Nehezen dolgozza fel a 4-4-es thrillert.

Forrás:

 

Őrült meccsen veszített pontokat a Budapest Honvéd, amely szombat délután kétszer is vezetett a DVTK ellen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, végül azonban 4-4-re végzett az élvonalbeli bajnokság 32. fordulójában. A lefújást követően a harmadik helyért zajló versenyben lépéshátrányba kerülő kispestiek első gólját szerző Djordje Kamber nem is tudta leplezni csalódottságát.

 

„Vereséggel felérő döntetlen ez– kezdte az nb1.hu-nak nyilatkozó egyszeres bosnyák válogatott védő. – Jól kezdtünk, 2-0-ra vezettünk is, aztán sajnos hibáztam és még a félidő előtt szépített a Diósgyőr. Ennek ellenére a második játékrészt is jól kezdtünk, hamar jött viszont az a bizonyos második gól… Egyszerűen nem értem a játékvezető döntését. Az egész stadion hallotta, hogy a szabadrúgás elvégzése után sípolt, ám ő tizenegyest ítélt. Vissza fogjuk nézni az esetet, de szerintem nyilvánvaló, hogy a rúgás után volt a síp. Utána újra vezettünk, mégsem nyertünk, nagy csalódás ez. Nagyon furcsa meccs volt, olyan érzés, mintha kikaptunk volna 5-0-ra.”

Így ítéltek botrányos 11-est a Honvéd-DVTK-n - videó - NB1.hu

A Honvéd futballistái utólag bánhatják igazán a kiesés elől menekülő Diósgyőr elleni pontvesztést, hiszen az Európa-liga selejtezőt érő pozícióért versengő riválisok közül az Újpest és a Debrecen is kikapott (előbbi vendéglátóként a Puskás Akadémiától, utóbbi az FTC stadionjában a bajnokcsapattól). Pillanatnyilag a DVSC és az Újpest is 48-48 ponttal áll, ám több győzelme miatt a Loki harmadik, a kupadöntős Honvéd e duó mögött két ponttal lemaradva ötödik. Djordje Kamber tudja, hogy adott esetben a Magyar Kupán keresztül is elérhető az El-selejtező, ám még nem foglalkozik a Vidi elleni fináléval.

 

„A kupadöntővel egyelőre nem foglalkozunk. Megpróbáljuk a bajnokságban kivívni a nemzetközi kupaindulást, de sajnos az utolsó fordulóban már nem csak rajtunk múlik, hogy hol végzünk a bajnokságban– sóhajtott a 35 éves Kamber. – A kiesés elkerüléséért küzdő MTK-val fogunk játszani, nehéz meccsre számítok, de mi mindent bele fogunk adni, muszáj lesz győznünk, más esélyünk nincs, a többit pedig majd meglátjuk. Nem csak rajtunk múlik.”

Tizenegyes volt - interjú a Diósgyőr triplázó játékosával - NB1.hu

Az NB I utolsó fordulóját május 19-én, vasárnap rendezik.

 

Hatos Szabolcs

Legfrissebb híreink