Olyan játékos miatt büntették az Újpestet, aki 1 meccset játszott

Budapest – Andrade szövevényes átigazolásai okozhatták a bajt.

Forrás:

A sportfaktor.hu írását változtatás nélkül tesszük közzé.

 

„Tegye fel a kezét az az újpesti szurkoló, aki emlékszik Darwin Andrade egy jó meccsére!

 

Nem lehetnek sokan... A légiósnak éppen egy bajnokija volt lila-fehér mezben: 2014. július 28-án szerepelt a játékos a Haladás ellen, majd azonnal szerződtette őt a belga Standard Liege.

 

A futballista 2014 telén Kolumbiából szerződött a Megyeri útra. Hogy teljesen szövevényes legyen az ügy nézzük, hogy mit ír vele kapcsolatban a transfermarkt.de oldal. A játékos Kolumbiából a belga Sint-Truidenhez szerződött 2014. január 2-án. Másfél hónappal később klub, amely Roland Duchatelet, az újpesti tulajdonos Roderick Duchatelet édesapjának az édekeltségi körébe tartozott, kölcsönadta a labdarúgót a lila-fehéreknek. Az Újpest papíron visszaadta a belgáknak a labdarúgót, majd átigazolta és az említett meccs után kölcsönadta a Standard Liege-nek, amely egy évvel később – a portál szerint – 2 millió euróért meg is vette a játékos.

 

A helyzetet az teszi érdekessé, hogy Andrade februárban érkezett Újpestre, ám a játékengedélyét csak júliusban adta ki a kolumbiai szövetség.

 

Információink szerint azért, mert a játékost a FIFA eltiltotta, mivel a La Equidadnál egyoldalúan felbontotta a szerződését még 2013. júniusában. Az Újpest viszont szerződést adott neki.

 

És akkor csavarjunk még egyet a történeten.

 

Andradét az Újpest FC Kft. szerződtette. Az a cég, amely aztán 2014 tavaszán átadta a csapat működtetési jogát az Újpest 1885 Futball Kft.-nek. Hogy jön ez ide? Úgy, hogy az UEFA értelmezése szerint utóbbi cég nem jogutódja az előbbinek, hanem egy teljesen új sportvállalkozás, ezért ki is zárta a lila-fehéreket a nemzetközi kupából. A FIFA szerint viszont a régi cég jogelődje az újnak, ezért kizárta a Megyeri úti klubot két átigazolási szezonból.

 

A klub természetesen a Nemzetközi Sportdöntő Bírósághoz fordult, ám a szervezet elutasította a FIFA büntetésének felfüggesztésére irányuló újpesti kérelmet. A lila-fehéreket a nemzetközi szövetség egyébként már az átigazolási szezon kezdete előtt értesítette a döntéséről, ám a klub eddig nem kommunikálta ezt a helyzetet. Tegnap az ÚjpestFigyelő oldalon jelent írás arról, hogy a Megyeri úti csapat alaposan meggyengülni látszik, mára megérkezett a magyarázat is. 

 

Mostantól minden a FIFA kezében van: ha az Újpest nem igazolhat, akkor nagy bajban lesz a bajnokságban.”

 

Legfrissebb híreink