Olasz sajtó: Szoboszlait Ibrahimovic mögé szerződtetnék

Több ok miatt sem lenne könnyű dolguk.

Forrás: RB Salzburg

December 20-án jelent meg az az interjú a Nemzeti Sportban, melyben Christoph Freund, az RB Salzburg sportigazgatója, többek között, a csapat magyar válogatott tehetsége, Szoboszlai Dominik jövőjéről is beszélt. 

„Dominik most a legjobb helyen van Salzburgban, a tavasszal is számítunk rá. Nagyon erős egyéniség, aki az évek során megtanult keményen dolgozni azért, hogy egyre előrébb jusson. Nagy ugrást jelentett neki a mostani esztendő, az első csapat mellett a magyar válogatottban is kezdőjátékossá vált, a személyisége most formálódik, szépen lépeget előre.”

Megszólalt a Salzburg sportigazgatója Szoboszlai jövőjéről - NB1.hu

Részletes interjút adott a Nemzeti Sportnak Christoph Freund, az RB Salzburg sportigazgatója. Ebben beszélt Szoboszlai Dominik jövőjéről, valamint arról az időszakról is (azok után, hogy kijelentette, a csapat legjobbjait értékesíteni kell, hogy a helyükre fiatalok kerüljenek), amikor a kispadra került, „Szoboszlai Dominik is távozhat?

Január 9-én Esterházy Mátyás, az M4 Sport Átigazolás című műsorában elmondta, ugyan biztosat nem lehet kijelenteni Szoboszlai jövőjével kapcsolatban, ugyanakkor a válogatott középpályás a fejlődése szempontjából jó helyen van az osztrák csapatnál, amely ősszel a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt.
    
Hozzátette, rengeteg klub érdeklődik a futballista iránt - főként az első számú európai kupasorozatban, illetve a nemzeti csapatban mutatott játéka után -, de fontos, hogy neki és a menedzsmentnek konkrét elképzelése van a karrierjét illetően, és nem szeretne letérni a megkezdett útról. Megjegyezte, amikor a Salzburghoz szerződött, az egy megfontolt döntés volt, és ilyen lesz az is, amikor eljön az ideje a továbblépésnek.

A menedzsere beszélt Szoboszlai jövőjéről - NB1.hu

Szoboszlai Dominik menedzsere szerint a Red Bull Salzburg 19 éves futballistája nem vált klubot a téli átigazolási időszakban (erről egyébként a klub vezetője már december 20-án nyilatkozott). Esterházy Mátyás, az M4 Sport Átigazolás című csütörtöki műsorában elmondta, ugyan biztosat nem lehet kijelenteni, ugyanakkor a válogatott középpályás a fejlődése szempontjából jó helyen van az osztrák csapatnál, amely ősszel a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt.


    
Esterházy Mátyás hangsúlyozta, ha Szoboszlai olyan ütemben fejlődik, mint eddig, akkor hamarosan eljöhet a váltás ideje is. Kiemelte, egy új klub keresésében fontos szempont a játéklehetőség, az egyesület filozófiája, az edző személye és az esetleges nemzetközi kupaszereplés is.

A fentieket azért volt érdemes újra feleleveníteni, mert hiába jelentette ki a sportigazgató határozottan, hogy Szoboszlai marad (az osztrák klubnál nem szoktak mellébeszélni), illetve a menedzsere is arra utalt, hogy marad, mert utána is rengeteg olyan hír jelent meg a világsajtóban, így a magyarban is, hogy Szoboszlai ebbe és abba a csapatba igazol.

Szoboszlai viszont még mindig a Salzburg játékosa, az átigazolási időszak meg gyakorlatilag mindenhol lejárt.

Viszont hamarosan (pár hónap múlva), újabb kezdődik, és alighogy véget ért az előző, a Salzburg és a magyar válogatott középpályása ismét téma lett, méghozzá Olaszországban.

Hakan Calhanoglu és Franck Kessié jövője is kérdésessé vált az AC Milannál – írja a footballnews24.it., mely hozzáteszi, az egykor sokkal szebb napokat látott klubnál Szoboszlai Dominik az egyik kiszemelt a távozók pótlására. A cikk leszögezi, a milánói egyletnek nem lesz könnyű dolga, mert Szoboszlai iránt a Juventus és a Lazio is érdeklődik.

Calciomercato Milan, via Kessie-Calhanoglu: pronti 3 nuovi colpi in mediana

NEWS MERCATO MILAN - Il calciomercato del Milan , in vista della prossima sessione estiva, potrebbe andare incontro ad una vera e propria rivoluzione. Maldini e Boban starebbero pensando di continuare il progetto giovani, interrotto a gennaio con gli innesti di Simon Kjaer e Zlatan Ibrahimovic .

Utóbbi két klub figyelméről egyébként már több, mint 1 éve érkeznek a hírek.

Az olasz bajnokságot a Juve vezeti 57 ponttal, második a Lazio 56 egységgel, a Milan (immár újra Zlatan Ibrahimovic vezérletével) a 10. helyen van 32 egységgel, de ma este játszik a Torinóval. A Juve és a Milan az Olasz Kupa elődöntőjében egymás ellen csatázik, az első meccsen 1-1 lett a végeredmény Milánóban, így a továbbjutásra igen jó eséllyel pályáznak a torinóiak.

És akkor érdemes újra felidézni a menedzser szavait, aki szerint Szoboszlai fejlődése szempontjából fontos a nemzetközi kupaszereplés...

Legfrissebb híreink