Olasz nyelvű könyv jelenik meg Puskásékról

Magyarország – A sikerek mellett az 1956-os forradalom utáni időszakról is szól.

Forrás: origo.hu

Olasz nyelven jelenik meg könyv az Aranycsapatról – írja a Nemzeti Sport. A La Squadra Spezzata (A széthullott csapat) címet viselő alkotás a Puskás Ferenc nevével fémjelzett együttes sikereiről és az 1956-os forradalom utáni sorsáról szól.

 

A könyv Puskásék sikerei mellett az 1956-os forradalom utáni időszakról is szól, amelynek során az Aranycsapat felbomlott, és soha többet nem játszott már együtt.

 

„Vannak csapatok, amelyek történelmet írnak, és vannak, amelyek maguk jelentik a történelmet. Az Aranycsapatra mindkettő érvényes. A forradalom napjaiban ért véget a története a csapatnak, amely a valaha volt legjobbak közé tartozik.

 

A könyv kiemeli a csapat páratlan sikereit, és azt, hogy 1950 júniusa és 1955 novembere között egyetlen meccset veszített el: a legfontosabbat, vagyis a németek elleni világbajnoki döntőt. Az alkotás rengeteg történetet mesél el erről és a forradalom utáni időszakról, életről, halálról, sorsokról.

 

A szerző Louis Bolognini (a Republic újságírója) ezt írja: „Ez a gárda megtestesítette az álmokat, a reményt, az eleganciát, a szépséget, és benne volt egy egész nemzet büszkesége.” 

Legfrissebb híreink