Olasz csapatok harcoltak a tehetséges magyar labdarúgóért

Itáliában is remekelt a honi futball reménysége.

Forrás: mtkbudapest.hu

Bakos Zsombor tavaly nyáron távozott az MTK-tól, a fiatal futballista a Bologna csapatában folytatta a pályafutását. A hamarosan 17. születésnapját ünneplő labdarúgó Itáliában sem jött zavarba, ezt támasztja alá, hogy az U17-es bajnokságban hat gólt szerzett, emellett hét gólpasszt is kiosztott. Edzője is elégedett Bakos teljesítményével, aki abban bízik, hogy maradhat a Bologna együttesében.

"Egy plusz két éves szerződést kötöttünk a Bolognával, ha jól tudom, egy hónap múlva kezdődhetnek el a tárgyalások a továbbiakról. Azt szeretném, ha az olaszok kimondanák, hogy kellek nekik.

 

Szeretnék még két évig maradni, s aztán egy topbajnokságba szerződni. Az edzőm sokat dicsért, a bajnokság félbeszakítása előtt azt mondta, hogy bombaformában vagyok" - nyilatkozta Bakos a beol.hu-nak.

 

A tehetséges játékos azt is elárulta, hogy a Bologna mellett még két olasz csapat érdeklődését is felkeltette.

"Bár hallottam érdeklődést a Genoától és a SPAL-tól is, nem tétováztam, belementem, hiszen ki szerettem volna próbálni magam Olaszországban. Az edzőm szerint viszonylag hamar megszoktam az olasz játékstílust, bár meglepetésként ért a külföldi élet. A szervezettség, a mentalitás területén találtam a legnagyobb különbséget. Bár belekerültem egy hullámvölgybe, nem jöttek a gólok, ám egyszer csak megváltozott minden, és újra formába lendültem" - fogalmazott Bakos Zsombor.

Legfrissebb híreink