Oenning nem érti, Szabics csalódott, Márton, Ronaldinho és a VAR, Mutu belengetve - reakciók

A várdai edző és az ősz hajszálak.

Forrás: mtkbudapest.hu

Két mérkőzést rendeztek vasárnap az NB I 15. fordulójában. Lássuk, hogyan értékeltek az edzők!
 

KISVÁRDA-MOL FEHÉRVÁR FC 2-1

Erős Gábor (a Kisvárda megbízott edzője): "Ha így folytatjuk, lesznek ősz hajszálaim… de borzasztóan boldog vagyok! Talán nem tartanak nagyképűnek, ha azt mondom, hogy meg is érdemeltük a három pontot. Készültünk az erős kezdésre, a csapat megcsinálta azt, amit kértünk tőle. Az MTK ellen és most is vezetést tudtunk szerezni a meccs elején. Volt több lehetőségünk is, minimális hiányérzetem amiatt lehet, hogy nem váltottunk többet gólra. 2014 óta itt vagyok, akkor nehéz volt elképzelni a mai helyzetünket. A klub erejét mutatja, hogy a csapat meddig jutott azóta" - mondta, majd az M4 Sport kamerájának arra a kérdésre, hogy látta-e, hogy a lehetséges edzőjelölt, Adrian Mutu a lelátón foglal helyet, így válaszolt: "Egyáltalán nem zavart, sőt, már a mérkőzés előtt is tudtam, hogy itt van. Többször is hangsúlyoztam, hogy az én feladatom öt mérkőzésre szól, ha esetleg bármi más döntés születik, elfogadom és ha igényli az új vezetőedző, akkor segíteni fogom a munkáját."

Szabics Imre (MOL Fehérvár FC): "Gratulálok a Kisvárdának a győzelemhez! Az első húsz percben komoly problémáink adódtak az agresszív és direkt stílusukkal, bár később is jól futballoztak és jól lezárták a területeket. A huszadik perc utáni teljesítményért nem tudok szemrehányást tenni a játékosoknak, mindent megtettek azért, hogy ponttal, vagy pontokkal távozzunk. A második játékrészben mezőnyfölényben voltunk, de fejlődnünk kell abban, hogy a fölényt helyzetekre és gólokra váltsuk. Lehetőségeink azért voltak, de a befejezéseknél nem állt mellénk a szerencse. Nagyon csalódottak vagyunk, azért kell dolgoznunk, hogy a szezon hátralévő részében behozzuk az elhullajtott pontokat."MTK-ÚJPEST 2-1

Márton Gábor (MTK): "Nagyon örülök a játéknak, nagyon örülök az eredménynek és nagyon örülök a tabellának jelen pillanatban. Ez a jövő szempontjából nagyon fontos lehet, remélem, jó hatással lesz a csapatra a következő hetek munkájára nézve. Úgy gondolom, megérdemelten nyertünk, még ha nem is így nézett ki a végén. Engem is meglepett az a játék, amit láttam. Az, hogy én mit gondolok a játékvezetőkről, annyit tudok mondani, hogy a kétes szituációkat visszanézték a VAR-ral. Kovácsréti szabadrúgása előtt Csongvai szerintem nyújtott lábbal csúszott be, ami tudtommal szabálytalan. Nincs értelme kommentálni a játékvezetők döntéseit, vannak elegen, vissza tudják nézni. Egyébként azok közé az edzők közé tartozom, akik szerint szükség van a VAR-ra. Bízom benne, hogy ez egy jó széria kezdete. Ha így áll bele a csapat a dolgokba és fejlődni tudunk, akkor pontot, pontokat tudunk szerezni, aztán elmegyünk pihenni. Jósolni nem lehet, ezzel semmi nem dőlt el, nem lehet hátradőlni, dolgozni kell tovább. Egyik percről a másikra nem mennek dolgok. a mai teljesítmény a múlt heti után meglepett, de alapnek kéne lennie ez. Jól nézett ki ez ma, remélem, tovább tudunk lépni."

Az nb1.hu először is azt kérdezte Mártontól, hogy hol szakadt át végleg a gát a meccs során? "Amikor kiegyenlítettünk, akkor éreztem a csapatban, ráadásul egy ilyen góllal. Hogy tudatos volt vagy sem, nem tudni, szerintem igen és mutogatni kéne, anno Rivaldo, Ronaldinho rúgott ilyet, akkor legalábbis mutogatták. Azt éreztem, hogy tudunk fordítani is akár ezek után. Aminek még nagyon örülök, hogy Várkonyi Bence bemutatkozott. Csiki-csuki volt a játék, de szerencse, hogy Bencében volt annyi gyorsaság a végén, hogy visszaérjen Croizet-val a második ziccerénél és menteni tudjon."

 

A második kérdésünk arra vonatkozott, mi várható a következő héten. "Ezt kipihenjük, aztán szombatra frissek leszünk. Megvan a heti tempónk, látjuk, mi nem működött, azt csiszoljuk. Rövidebb hét van, nagyon nagy dolgokat fizikálisan nem tudunk csiszolni, apróságokat rakunk egymás mellé és reméljük, eredményesebb lesz a játékunk, mert nekem az sem mindegy, hány gólt rúgunk. Amit be lehet verni, azt verjük be, aztán meglátjuk."

Michael Oenning (Újpest): "Nagyon fontos mérkőzést vesztettünk ma el, és egyáltalán nem volt könnyű követni a pályán történteket, ugyanis annyi zavaros döntés volt, hogy egy idő után képtelen voltam átlátni, mi történik. A végén a tizenegyes, előtte a szabadrúgás, ahol az volt, hogy a mi játékosunkat tüntették el, mégis minket büntettek, meg a piros lap, ahol nem nagyon láttam, mi történt, azt még vissza kell néznem. Az MTK megérdemelte a győzelmet, mert sok helyzetet dolgoztak ki, mi meg szerencsések voltunk, hogy ezek nem mentek be. Mégis azt mondom, hogy ha megszerezzük a vezetést, akkor feladatunk, hogy kihúzzuk a végéig, haza kell vinni ilyenkor a három pontot, erre a végén veszítettük el a találkozót. Megint tt vagyunk a tabella alján, amit el kell fogadnunk. Elemeznünk kell a ma történteket. Nem játszott jól a csapat, de a továbbiakra kell koncentrláni, előre kell haladnunk."

Az nb1.hu azt kérdezte Oenningtől, hogyan látta a szabadrúgásgól szituációját és azt, hogy felugrott a sorfal, Kovácsréti pedig okosan elgurította a sorfal alatt a labdát. "A mi hibánk volt, hogy nem feküdt a sorfal mögé játékos, de ahogy mondtam, az egész helyzet nagyon zavaros volt. 10 a 10 ellen folyt a játék, teljesen szétesett a pálya. Ezen a ponton nem tudtam belenyúlni a meccsbe, és sajnos gyakran megtörténik, hogy egy ilyen helyzetből mindent eldöntő szituáció lesz. A szabadrúgásoknál mindig 50-50 az esély, hogy felette vagy alatta lövi az illető, sajnos most ez így történt, csak magunkat hibázathatjuk."

 

Legfrissebb híreink