Ő lesz a válogatott csapatkapitánya az észtek ellen

A másodedző remek szavai a meccs előtt.

 

Cosimo Inguscio szerint a magyar labdarúgó-válogatott a Tallinnban elkövetett hibáit kiküszöbölve három pontért lép pályára csütörtökön az észtek ellen a Nemzetek Ligája C osztályában.

 

Az eltiltott szövetségi kapitányt, Marco Rossit helyettesítő másodedző szerdán a Telkiben tartott sajtótájékoztatón kiemelte, a sérült Sallai Roland, Fiola Attila és Ugrai Roland biztosan kihagyja a Groupama Arénában sorra kerülő találkozót, további két-három játékos pályára lépése pedig kérdéses. Az MTI kérdésére Inguscio elmondta, emiatt még nem döntötték el a kezdő tizenegyet, így a szakmai stáb csupán a szerda esti edzést követően dönt az összeállításról. Emellett megerősítette Marco Rossi korábbi kijelentését: amennyiben a keretbe visszatért Dzsudzsák Balázs kezdő lesz, úgy ő viseli a csapatkapitányi karszalagot, ha nem, akkor továbbra is Szalai Ádám.

A két együttes októberi, tallinni 3-3-as döntetlennel zárult találkozójára visszatekintve leszögezte, nyerniük kellett volna. "Igyekszünk kijavítani az ott elkövetett hibákat. Tisztában vagyunk vele, hogy az észteknek is fontos a három pont megszerzése, mivel vereségük esetén kiesnek, de nekünk előre tekintve a három pontot kell megcéloznunk és megszereznünk" - fejtette ki Inguscio. A szakember elárulta, Rossival más karakterek, más temperamentumúak, ám jól ismerik és kiegészítik egymást. Kitért rá, Rossi eltiltása miatt más a helyzet, mint az elmúlt hét évben együtt töltött kétszáz mérkőzésen. "Ezzel együtt nyugodt vagyok, mert a játékosok jól felkészültek, tudják a dolgukat, edzésről edzésre szokunk össze, nagy változás ebben a tekintetben nincs" - mondta Inguscio, aki hozzátette, az Európa-bajnoki selejtezőkre csak a decemberi sorsolás után készülnek majd, most még a Nemzetek Ligájában megszerezhető legjobb helyezés elérése a cél, így tétmérkőzésként tekintenek az észtek, illetve a finnek elleni, vasárnapi összecsapásra.

Legfrissebb híreink