Nyilatkozott a Vidi új játékosa, friss hír az MTK-légiós sérüléséről

Ismét szurkolói buszt indítanak a mezőkövesdiek.

Forrás: molfehervarfc.hu

Az MTK közleménye:

"Az Újpest ellen kényszerűségből lecserélt Alho állapotáról dr. Dreissiger Imre csapatorvos adott tájékoztatást.

- A mérkőzés 68. percében egy ütközés következtében Alho beütötte a fejét és a nyakát, rövid eszméletvesztése volt. Az azonnali ellátás során neurológiai eltérést nem észlelt csapatunk egészségügyi stábja, majd a helyszínen lévő mentőben további vizsgálatokon esett át, amelyek kóros leleteket nem mutattak, de az eszméletvesztés okán beszállították a Honvéd kórházba további vizsgálatokra. Szerencsére a koponya CT és a további neurológiai vizsgálatok is negatív eredményeket mutattak. A kórházba szállítást követően már panaszmentes volt, a vizsgálatok elvégzése után éjfél magasságában hazaengedték. Agyrázkódás okán három nap teljes pihenőt kapott, amennyiben panaszmentes, akkor ezt követően fokozatosan kezdheti meg az edzésmunkát."

A Mezőkövesd bejelentése:

"Szurkolói busz indul Kisvárdára szombaton kora délután, csapatunk OTP Bank Liga mérkőzésére.

Az augusztus 28-ai bajnoki találkozóra ezúttal is ingyenes szurkolói buszt indít klubunk, melyre kizárólag a 49/505-480-as, valamint délutáni órákban a 06 50/109-0515-ös telefonszámon vagy a szurkolok@mezokovesdzsory.hu e-mail címen lehet jelentkezni!

Felhívjuk kedves szurkolóink figyelmét arra, hogy a mérkőzés helyszíni megtekintéséhez 18 év felett védettségi igazolvány szükséges, amely fényképes személyes okmánnyal együtt érvényes! A 18 év alattiak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják a mérkőzéseket. A biztonsági személyzet a stadionba történő belépés előtt ellenőrzi majd az iratokat.

A gyülekező szombaton 12.30-kor lesz a LUCKY PUB előtt, ahonnan a szurkolói busz 13 órakor fog indulni."

A MOL Fehérvár interjúja:

"Augusztus 16-án jelentettük be Csoboth Kevin leigazolását, az utánpótlás-válogatott szélső a portugál Benficától tért haza. A 21 éves játékossal hosszabban beszélgettünk.

- Édesapád, Csoboth Róbert a Pécs és a Haladás korábbi labdarúgója, az 1984-es ifjúsági Eb-t megnyerő csapat tagja volt, gondolom teljesen természetes, hogy belőled is labdarúgó lett. Gyerekkorod óta erre készültél?

Valóban természetesnek tűnik, hogy én is futballista lettem, de megmondom őszintén, hogy kisgyerekként nem is annyira érdekelt engem a labda. Aztán egyik pillanatról a másikra mindez megváltozott, úgy tűnik, a génjeimben van a futball szeretete (nevet). 5-6 éves koromban kezdtem el megismerkedni a labdarúgással, apuval is egyre többet beszélgettem a fociról, szóval onnantól már nem volt kérdés, hogy én is labdarúgó szeretnék lenni.

- Talán kevesen tudják rólad, de rövid ideig Székesfehérváron is futballoztál gyerekként. Hogy kerültél a városba?

Otthon a PMFC-ben kezdtem el focizni és több, mint 8 évig játszottam ott. Akkor úgy éreztem, váltásra van szükségem. A székesfehérvári Főnixbe már korábban is jártam edzésekre, egyéni képzésekre és mivel nagyon tetszett az ottani szakmai munka, ezért a családommal közösen úgy döntöttünk, hogy a Főnix lehet a következő lépcsőfok a fejlődésem érdekében. Egy év volt még hátra az általános iskolámból, azt itt, Székesfehérváron fejeztem be. 

- A középsikolát viszont már a fővárosban kezdted el.

Így igaz, a Ferencváros megkeresett és a Főnixből oda igazoltam, így a középiskolát már Budapesten kezdtem el. Jól ment a játék, sikerült sok gólt szereznem, emellett éreztem, hogy folyamatosan fejlődök. Ekkor már több külföldi megkeresésem is volt, de nem akartam semmit elkapkodni, jól átgondolt, megfontolt döntés volt az, hogy végül a Benfica ajánlatát fogadtam el. 

- 16 évesen kerültél Portugáliába, sokan ennyi idős korban még attól is tartanak, ha országon belül kell várost váltaniuk a tanulmányaik miatt. Te pedig Európa másik felébe költöztél. Hogy sikerült a beilleszkedésed, voltak-e gondjaid például az idegennyelvvel?

Nem foglalkoztam azzal, hogy milyen messze leszek az otthonomtól, ugyanis volt egy álmom, amiért elszántan küzdöttem. Mindenáron profi futballista akartam lenni. A Benfica egy világhírű klub, igazán megtisztelő volt az érdeklődésük és örömmel vágtam bele a portugál kalandba, mivel úgy ítéltük meg, hogy a Benficánál tudom a legjobban kamatoztatni és tovább fejleszteni a játékstílusomat. Az első néhány hónap rendkívül nehéz volt, egy teljesen új közegbe kerültem, portugálul egyáltalán nem, angolul is csak keveset beszéltem. Az azonban egy percig nem fordult meg a fejemben, hogy feladjam. Szerencsére a csapattársak, az edzők és a tanárok is segítőkészek voltak. Az is nagymértékben megkönnyítette a beilleszkedésemet, hogy az akadémián szinte mindennap két edzésünk volt, sok időt töltöttünk a pályán. A külföldi diákok, így én is, külön tanárokkal tanultunk. A tantárgyakat angol és portugál nyelven tanították nekünk, szóval először angolul kellett megtanulnom, aztán portugálul. Az angolt jobban sikerült elsajátítanom, de azért a portugál is megy, aminek már itt a Vidiben is hasznát veszem, hiszen vannak olyan játékosok a keretben, akikkel tudok portugálul kommunikálni. De nyilván a Portugáliában töltött 5 év legnagyobb sikereként nem a nyelvtanulást éltem meg (nevet). 

- Ha már sikereknél tartunk, mit tartasz eddigi pályafutásod legnagyobb sikerének?

A 2017-es U17-es Eb-t említeném, ahol a csoportunkat megnyertük a franciákat, a skótokat és a Feröer-szigeteket megelőzve. Franciaország ellen kétszer is eredményes voltam, szóval az az Eb nagy élmény volt, büszke vagyok a válogatottunk teljesítményére. 

- Milyen célokkal érkeztél a Vidibe?

Az elmúlt 5 évben rengeteget fejlődtem Portugáliában. Az egyik nagy álmom az volt, hogy be tudjak mutatkozni a Benfica első csapatában, egyszer ültem is a kispadon, szóval közel álltam ahhoz, hogy ez az álmom is beteljesüljön, végül nem sikerült. A tartalékok közt többször is pályára léptem, tudom, milyen a felnőtt futball, készen állok rá. Itt a Vidiben szeretnék stabil játékossá válni, akire bármikor számíthat az edzője. Gólokkal, gólpasszokkal igyekszem segíteni a csapatot és természetesen trófeákat szeretnék nyerni a Vidivel. Nyilván vannak egyéni céljaim is, például olyan teljesítményt nyújtani, amellyel a felnőtt válogatottba is bekerülhetek majd idővel."
 

Legfrissebb híreink