nb1.hu

Nyilatkozott a Honvéd új játékosa, a BL-sorsolásról beszélt az FTC sportigazgatója

Elkezdte a felkészülést a Mezőkövesd.

HONVÉD:

Korábban már jeleztük, hogy a Honvédban folytatja a pályafutását Christian Gomis. A kispestiek új játékosa a klubhonlappal beszélgetett. Íme a fővárosi klub közleménye:

"Christian Gomis számára fontos szempont volt, hogy egy jó közösségbe érkezzen
Klubunk első nyári igazolásaként érkezett Kispestre Christian Gomis, aki korábban a Paris Saint-Germain korosztályos, illetve második csapatánál is megfordult, legutóbb pedig a bolgár első osztályú Lokomotiv Plovdiv együttesében szerepelt, ahol egy csapatban játszott a múlt szezont kölcsönben töltő, s a Budapest Honvédtól távozó Artur Craciunnal is.

„Mielőtt megegyeztünk a Honvéddal, kikértem Artur véleményét is, aki nemcsak csapattársam, de jó barátom is lett a Plovdivnál – árulta el Christian Gomis. – Csak jó dolgokat mesélt nekem a Honvédról, többek között azt is elmondta, hogy remek körülmények közé érkezem, s ezalatt nemcsak a létesítményeket értette, hanem a közösséget is. Artur szerint az egész klub olyan, mint egy nagy család, mindenki segítőkész, és biztosított róla, hogy jól érzem majd magam itt. Én pedig egy olyan ember vagyok, akinek ez nagyon sokat jelent. Szeretek egy jó csapathoz tartozni, mindig igyekszem közös nevezőre jutni mindenkivel, úgyhogy ez is fontos szempont volt számomra, amikor a Honvéd mellett döntöttem.“

A 23 éves, szenegáli-francia belső védő három évre kötelezte el magát Kispesten, s az aláírást követően elmondta, karrierje szempontjából fontos lépésként tekint a lehetőségre, hogy a Honvéd csapatát erősítheti.

„Úgy gondolom, a bolgár első osztályhoz képest a magyar bajnokság jóval nagyobb színvonalat képvisel, évről évre erősebb a mezőny, már várom, hogy ezt a saját bőrömön is megtapasztaljam – mondta új igazolásunk. – Bízom benne, hogy sok tapasztalatot gyűjthetek itt, ami a fejlődésemet szolgálja majd. Szeretném a lehető legjobb tudásom szerint segíteni a csapatot és egyben szeretném élvezni is a játékot.“

Christian Gomis elárulta, hogy első alkalommal jár Magyarországon, s bár viccesen ugyan megjegyezte, hogy elfogult Párizs irányába, eddig elnyerte tetszését Budapest, ahol a tervek szerint családja is gyakran meglátogatja majd.  

„Jártam már az akadémián, és az új stadionban is, ami mondhatom, hogy gyönyörű lett, biztos nagyszerű érzés lesz majd ott pályára lépni – osztotta meg érzéseit védőnk, aki a hétfői PCR-teszt során már az új társakkal is megismerkedett. – Mindenki nagyon kedvesen fogadott engem, mindenkinek volt néhány jó szava hozzám, köszöntöttek a klubban és igyekeztünk már ilyen rövid idő alatt is egy kicsit megismerni egymást.“

Szenegáli-francia játékosunk elmondta, nagyon fontos volt számára, hogy pozitív első benyomások érték a csapat részéről, amelynek szeretne hasznos tagja lenni, s abban bízik, hogy egy jó szezont zárhatnak majd, amely végén a lehető legjobb helyezést szeretné elérni a tabellán.

„Olyan ember vagyok, aki mindig igyekszik kihozni magából a maximumot – mondta Christian Gomis. – Harcos típusú játékosnak tartom magam, minden alkalommal, amikor pályára lépek, küzdeni fogok a csapatért, és küzdeni fogok a szurkolókért, hiszen a lehető legjobb teljesítményt érdemlik.“

FTC:

A Fradi a BL-selejtező első körében a kazah Tobol csapatával találkozik, erről itt írtunk. A sorsolás után megszólalt Hajnal Tamás is, íme a Ferencváros bejelentése:

"Ahogy megírtuk, férfi labdarúgócsapatuk ellenfele a kazah bajnok Tobol lesz a Bajnokok Ligája-selejtezők első körében. A sorsolás után sportigazgatónk, Hajnal Tamás beszélt riválisunkról.

– Egy olyan bajnokcsapatról beszélünk, amely az ország két nagy együttesét, az Asztanát és a Kajrat Almatit is meg tudta előzni, ez mutatja az erejüket. A Tobol keretében több idegenlégiós is van. Fontos megemlíteni, hogy  a kazah bajnokság jelenleg is zajlik. Mire elérkezik a mi mérkőzésünk, addig a kazahok három fordulót is le fognak még játszani, vagyis a Tobol játékosai ritmusban lesznek, míg nekünk ez lesz az első tétmérkőzésünk. Fel kell mérnünk a Tobol erejét, képességeit, megfelelő koncentrációra lesz szükség, hogy a két mérkőzés során a mi javunkra dőljön el a továbbjutás. Emellett szervezési szempontból is komoly feladat vár ránk, az időeltolódás mellett egyelőre azt sem tudjuk, hogy mely helyszínen, melyik stadionban kerül sor a találkozóra, és ott milyen lesz a pálya borítása, elképzelhető, hogy műfüvön kell játszanunk."

A MEZŐKÖVESD BESZÁMOLÓJA:

"Orvosi vizsgálatokkal és edzéssel kezdődött meg a felkészülés a 2022-2023-as szezonra a mai napon.

A keret egyik fele Debrecenben vett részt orvosi vizsgálatokon, míg a többieknek tréninget vezényelt a szakmai stáb. Kedden folytatódnak az egészségügyi vizsgálatok, valamint edzés lesz a játékoskeret másik felének, a teljes keret először szerdán találkozik, amikor is két edzés szerepel a programban. A hét további részében, csütörtökön és szombaton egy, míg pénteken két tréning lesz. A felkészülés további programjáról később adunk tájékoztatást."

Kapcsolódó hírek