Nyilasi Tibor kedvenc Fradi-játékosai – interjú

Az első fordulóktól tudta.

Forrás:

Az idén végre meg kell törnie a jégnek, azaz a Ferencvárosnak menni kell egy-két kört a nemzetközi selejtezőkben – nyilatkozta az nb1.hu-nak Nyilasi Tibor, aki szerint a klubtörténet harmincadik sikerét elhódító csapat az idény kezdetétől kezében tartotta az aranyérmet. A 64 éves klublegenda azt is elárulta, hogy kikkel szimpatizál a mai csapattagok közül.
 
Szombaton mérföldkőhöz érkezett, harmincadszor is bajnok lett a Ferencváros. A klub egyik legendájaként miként fogadta ezt?
Őszinte tisztelettel és örömmel gratulálok mindenkinek, akinek része volt ebben a szép sikerben. Nagyon érett már ez a bajnoki cím, tavaly is közel állt hozzá a csapat, ebben az idényben viszont az első fordulóktól kezdve úgy éreztem, hogy a kezében tartja az aranyérmet. Magyar szinten nagyon erős a keret, jó a csapat, melynek teljesítménye kis hullámzásoktól eltekintve végig magabiztos volt.
 
Akkor sem bizonytalanodott el, amikor a tavaszi szezon kezdetén többen elégedetlenségüknek adtak hangot az Újpest elleni döntetlen és a debreceni vereség, illetve az akkoriban mutatott játék miatt?
Nem, olyan nagyon mély vagy nagy hullámvölgyek szerintem nem voltak a csapat szezonjában. Mindemellett maradjunk annyiban, hogy a Vidinek talán kicsit sokba került a nemzetközi menetelés.
 
Tetszik önnek a mai Fradi?
Tetszik, mert támadófutballt játszik. Thomas Doll idejében inkább a régi Fradi-taktika, a nyílt támadófutball dominált, míg Rebrov mesternél egy kicsit óvatosabb a csapat, amikor már megvan az eredmény, de ez így jó, ahogy van.
 

null

null

Van olyan futballista, akit különösen kedvel a maiak közül?
Amikor 2015-ben Dárdai Pali mellett dolgozhattam a válogatottnál, megismertem majd megkedveltem a nemzeti csapatnál is számításba vett játékosokat, Böde Danit, Lovrencsics Gergőt vagy éppen Dibusz Dénest, míg Varga Rolit kisgyerekkora óta ismertem, hiszen a fiammal együtt játszott. Kedvelem Davide Lanzafamét is, aki idézőjelben egy kezelhetetlen olasz őrült, ők valamennyien jó kis egyéniségek.
 
Hogy látja, mire viheti a Ferencváros a Bajnokok Ligája selejtezőjében?
Ha én ezt előre meg tudnám mondani, alighanem már az enyém lett volna az EuroJackpot főnyereménye... Ha a játékosok erőt merítenek a tavaszi sikerekből és bátran nekimennek az előttük álló feladatoknak, akkor meg kell, hogy törjön a jég, az idén egy-két fordulón túl kell jutnia a Ferencvárosnak. Az nem igaz, hogy ez a csapat, a közeg, ez a klub és a háttér nem elég arra, hogy egy kicsit megcsipkedjük a külföldi ellenfeleket.
 
Játékosként két, edzőként egy bajnoki címből vette ki a részét, de volt gólkirály, kupagyőztes és KEK-döntős is a megalapításának 120. évfordulóját május 3-án ünneplő Ferencvárosi Torna Clubnál. Mi a legmaradandóbb emlék vagy érzés önben, ami eszébe jut az évforduló kapcsán a Ferencvárossal kapcsolatban?
A Fradi egy olyan csodálatos klub, ahova ha az ember beteszi a lábát és a Fradi-család is befogadja, akkor a kötelék egy egész életen át tart. Én gyerekkorban megízleltem ezt az érzést, szurkolóként, játékosként és edzőként is szolgáltam a klubot, most pedig azt érzem, hogy odafigyelnek rám és az idősebb korosztályra, bármi kérésünk van, azt igyekeznek teljesíteni. Ez a családi érzés örökre bennem marad, ha a Ferencvárosra gondolok.
 
Hatos Szabolcs
 

Legfrissebb híreink