Nyilasi: fájdalmas lesz!

Feszült a várakozás.

Forrás: MLSZ

Az nb1.hu a bajnokság szüneteltetése óta már rengeteg cikkben megírta, hogy fájdalmas folytatásra kell felkészülni minden osztályban, mert akármilyen döntés, döntések születnek, a teljes igazságot feltehetően el kell majd felejteni.

Persze, a legjobb az lenne, ha a jelenlegi kiírásokat be lehetne fejezni valamikor a nyáron és a 2020/21-es kiírás rendben, a tervek szerint folytatódna.

Viszont a járvány nem csillapodik, sőt, Magyarországon még előttünk vannak a legnehezebb hetek.

Többen felvetették már, hogy törölni kellene a mostani kiírást és például az NB I-ben létszámot kellene emelni (az NB II-ről és az alacsonyabb osztályú sorozatokról viszont alig esik szó, ami azért baj, mert a rendszer egyik elemének a megváltoztatása a többit is érinti), de végső döntés még nincsen.

Veszélyben a járvány miatt az amatőr foci is? - NB1.hu

A koronavírus-járvány miatti felfüggesztés nem csak a profi ligákat viselte meg, hanem az amatőröket is. Erről nyilatkozott a heol.hu.nak a Visonta SC elnöke, Dérfi Zoltán. Dérfi már 3 évtizede aktívan közreműködik az amatőr futballéletben, aggódva tekint a jövőbe.

A kialakult helyzetről a Sport plusznak nyilatkozott a Ferencváros és az egyetemes magyar labdarúgás egyik legfontosabb ikonja, Nyilasi Tibor:

„– Ma még nem tudhatjuk, mikor indulhat be a labdarúgóélet, de ön melyik modellre szavazna a bajnokság folytatását illetően? Szóba jöhet akár a létszámbővítés is?
– Azért nem tudok ezzel kapcsolatban bármilyen A-, B-, C-, vagy D-variációról beszélni, hiszen most mindenki feszült és várakozó állásponton van, mindannyian kicsit kivárunk, és természetesen a FIFA, az UEFA, de még a Nemzetközi Olimpiai Bizottság állásfoglalására is kíváncsiak vagyunk. Annyi bizonyos: bármelyik változattal folytatjuk, fájdalmas lesz… Abban bízom, hogy viszonylag rövid időn belül lezárul ez a borzalom, és utána könnyebb lesz dönteni. De amíg arról olvasunk, hogy Spanyolországban 800-an, Olaszországban pedig 660-an halnak meg egy nap alatt, addig valóban nincs értelme a folytatásról beszélni…”

Létszámemelés: érvek mellette, érvek ellene - ELEMZÉS - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink