Nyáron igazolt magyar balhátvédet a Puskás Akadémia

Aki viszont a felkészítésben kapott szerepet.

Forrás: pfla.hu

Laczkó Zsolt nyáron tett pontot a pályafutása végére. A 22-szeres válogatott futballista ettől a szezontól a Puskás Akadémia szakmai stábját erősíti - számolt be a felcsútiak hivatalos weboldala. Laczkó a Loki és a Honvéd játékosaként is megnyerte a magyar bajnokságot. Karrierje során belekóstolhatott a légióskodásba is, megfordult görög, angol és olasz együtteseknél. Laczkó elmondta, hogy tervei között szerepel, hogy a jövőben valamelyik csapatnál vezetőedző legyen, de jelenleg a fiatalokból próbálja kihozni a legtöbbet.

"Tavaly nyáron fejeztem be a pályafutásomat. Ahogy az imént említettem, már a karrierem végén elkezdett érdekelni, milyen edzésmódszerekkel lehetne fejleszteni a magyar labdarúgókat. Sok hibámat nekem is Olaszországban korrigálták az egyéni képzések során. Eredetileg bal oldali középpályás voltam, s úgy lettem balhátvéd – mindkét pozícióban jól éreztem magamat. Mivel fontos, hogy a válogatott és a magyar klubok számára jó játékosokat neveljünk, elkezdtem gondolkodni, hogyan lehetne pótolni a hiányosságokat. Eleinte egyedül terveztem egyéni képzőprogramokat, aztán megkerestek a Puskás Akadémiáról. Korábban Horváth Pétert és Szélesi Zoltánt ismertem innen. Zolival tartottam a kapcsolatot, s ő említette, hogy itt az akadémián szeretnék még több egyéni képzéssel fejleszteni a fiatalokat, ez megtetszett, s azonnal igent mondtam. Jelenleg Kanta Szabolccsal és Horváth Péterrel alkotjuk a Talent program stábját, amely az egyéni képzéssel foglalkozik az akadémián.

 

Elhivatottak vagyunk, profi szemléletűek, és én is sokat tudok tanulni kollégáimtól. Szeptember óta az én feladatom, hogy a védekező játékosokkal – középhátvédek, szélső védők, védekező középpályások – foglalkozzam az egyéni edzéseken, hogy az ifjak már most megkapják azt a képzést, amelyet én csak felnőttként kaptam meg. Tapasztalatommal próbálok segíteni, kemény és hosszú út lesz, de már most láttam olyan akadémistákat, akik, ha megfelelően foglalkozunk velük, szép karriert futhatnak be. Minden erőmmel azon leszek, hogy segítsem őket. Nem titkolt szándékom, hogy egyszer vezetőedző legyek, de ne tekintsünk túlzottan előre, hiszen még csak most kezdtem az utánpótlásban dolgozni" - nyilatkozta Laczkó. 

 

Élő közvetítés az átigazolásokról - meglehet Kondás utódja - NB1.hu

 

 

Laczkó egyébként elmondta, a Sampdoria elhagyása után több rossz döntést is hozott, de hozzátette, utólag okos az ember. A magyar válogatott tagjaként a svédek legyőzése számára a legkedvesebb emlék. Laczkó családjában egyébként a labdarúgásnak nagy hagyománya van, mivel édesapja is ezt a sportágat űzte.

Legfrissebb híreink