Nyári átigazolások: a Puskás Akadémia tervei

Két csapatrészbe mindenképpen igazolnának.

Forrás:

Attól még, hogy jelenleg szünetel a labdarúgás, az nem azt jelenti, hogy ez az állapot örökké így fog maradni. Előbb vagy utóbb újra lesznek meccsek, így minden más is, ami a világ legfontosabb sportágának a velejárója.

Így újra eljön majd az átigazolási időszak is, ami egyébként egész évben tart. Mert attól még, hogy átigazolni éppen nem lehet játékosokat hivatalosan, az a folyamat most is zajlik, mely végül a bejelentésekhez vezet.

Ezt bizonyítja Tóth Balázsnak, a Puskás Akadémia játékosmegfigyelőjének a klub honlapjának adott nyilatkozata is.

„Munka van bőven, rengeteg elemezni való játékos akad. Ez egy komplex feladat, Nagy Gáborral illetve a klubigazgatóval (a névrokon Tóth Balázs – a szerk.) sokat konzultálunk. Az Instat nevű program rendszerében keressük a lejáró szerződésű játékosokat, elemezzük a videóikat. Olyanokat kutatunk, akik képességeik alapján meghatározóak lehetnek, ugyanakkor lojális típusok is. Ez utóbbi tulajdonság személyes kapcsolat híján nehezen feltérképezhető, jelenleg nem is nagyon megoldható. Más élőben és más videón figyelni valakit. Több szem többet lát alapon dolgozunk. Egy játékos feltérképezése így több napot igényel, hiszen egyetlen meccs kielemzése három-négy óra. Egész pályás felvételek pedig nem is állnak rendelkezésre. Még nem tudni, mi lesz a június végén lejáró szerződésekkel, hiszen szinte biztos, hogy meg kell hosszabbítani őket valahogy. Ha sikerül is befejezni a bajnokságokat, akkor azok átcsúsznak júliusra, de egyébként is sok a bizonytalanság. Nem titok, szinte minden poszton keresgélünk, főleg magyar játékosok közt, hiszen külföldre utazni jó ideig lehetetlen lesz, ráadásul a zárt kapus meccsek is kizárják a jelenlétet. De olyanokra van szükség, akik versenyhelyzetet tudnak teremteni az adott poszton. A középpályánk most erős, inkább hátul és elől látnánk nagyobb – egészséges – konkurenciát.”
 

Legfrissebb híreink