Novothny Soma a jövőjéről nyilatkozott

Egyelőre nagyon élvezi, hogy itthon lehet.

Forrás: MTI/Czagány Balázs

„Ha jön olyan ajánlat, akkor én kint szeretnék maradni Dél-Koreában vagy Ázsiában.” – mondta Novothny Soma, akinek kölcsönszerződése lejárt a Busan csapatánál. A 25 éves csatár a lehetőségekről és dél-koreai élményeiről is beszélt a DIGI Sport napindító műsorában.

Az egy éve Újpestről a koreai másodosztályba igazoló Novothny Soma feljutást érő góllal zárta az idényt, így jövőre akár a távol-keleti ország első osztályában is bizonyíthat. „Amikor gratulált a sportigazgató a feljutáshoz, akkor azt mondta, hogy így még nem látott külföldi játékost küzdeni a csapatért.” – tette hozzá a korábbi utánpótlás-válogatott játékos, aki a kint töltött tíz hónap alatt néhány szót is megtanult koreaiul.

A magyar és a dél-koreai labdarúgás közötti különbségek is szóba kerültek az interjúban, mint például, hogy a dél-koreai futball sokkal kevesebb taktikai elemet tartalmaz. „Az ő felfogásuk az, hogy az edzés az háromszor-négyszer olyan fontos, mint egy mérkőzés.”

Novothny Soma korábbi Serie A-s élményeiről is mesélt. „Még talán, amikor Mazzarrival készültünk Nápolyban, akkor voltam körülbelül ennyire jó fizikai állapotban, mert ott is nagyon sok futás volt.” – tette hozzá a 25 éves játékos, aki szívesen visszatérne az olasz élvonalba, de „én választhatnám őket, viszont ők nem választanak engem” – árulta el a Reggeli Startban. További pályafutásáról úgy vélte, szívesen menne vissza Dél-Koreába, de most inkább pihen. „Egyelőre élvezem, hogy tíz hónap után itthon vagyok a családdal és a barátokkal. A csapatnál most nagyon nagy átalakulás van… Ők sem tudják még szerintem, hogyan lesz a továbbiakban, úgyhogy ez még a jövő zenéje.” – tette hozzá.

Legfrissebb híreink