Norvégia-Magyarország: kijött a fizikai különbség

Nem sokáig örülhettünk.

Forrás: mlsz.hu

Az MLSZ beszámolója:

"Fizikálisan nagyon erős norvég csapat fogadta a női U17-es válogatottat az Eb-selejtező tornán. A gyorsan futballozó ellenfél a lefújásig négyszer vette be kapunkat, a szépítő találatunkat Molnár Adelina szerezte.

Bár azonnal látszott, hogy nagyon komoly ellenfél a norvég csapat – amely az előző körben Bulgáriát 5–0-ra verte, méghozzá nem is a most pályára küldött, legerősebb összeállításában –, de az első negyedórában jól tartotta magát női U17-es válogatottunk.

A 17. percben aztán egy tizenegyessel szerzett vezetést az Eb-selejtező házigazdája (1–0). A csapat igyekezett felállni a gól után és tovább játszani, amit eltervezett, de nem tudtuk tartani az ellenfelet, amely fizikumban és sebességben fölénk nőtt, és a 34., majd a 39. percben is bevették Pongrácz Ágnes kapuját, aki a találkozón végig remek teljesítményt nyújtott. A második kapott gól előtt is két nagyszerű mentést mutatott be, de a kipattanóra lassan reagáltak védőink, így Gaupset után Lervik is eredményes volt (2–0).

Hamarosan Sesay futott fel a labdával, gólhelyzetbe cselezte magát és nagyjából 20 méterről növelte csapata előnyét (3–0).

A szünet után Molnár Adelina tudott szépíteni, az 54. percben egy szögletet követően (3–1).

De nem örülhettünk sokáig, ugyanis Gaupset hamarosan ismét háromgólosra növelte a különbséget: a 67. percben úgy tűnt, hogy a labda elhagyta a játékteret, de a bíró nem jelzett, a játék mehetett tovább, de játékosaink egy pillanatra kihagytak, így a támadó ismét be tudta venni a kapunkat (4–1)."

Legfrissebb híreink