Női futsal: tisztes helytállás az Eb-ezüstérmese ellen

A bronzéremért küzdhetnek a lányok. 

Forrás: mlsz.hu

A magyar Női futsalválogatott a házigazda Portugálok ellen mérkőzött meg az Európa-bajnoki elődöntőben. Frank Tamás szövetségi kapitány tanítványai, bár sima vereséget szenvedtek, tisztességgel helytálltak a világ egyik legjobb csapata ellen. 

ÍME, AZ MLSZ BESZÁMOLÓJA:

“Női futsalosainkra a legutóbbi Eb-ezüstérmes portugál válogatott várt az Európa-bajnoki elődöntőben péntek este. A házigazda portugálok a három évvel ezelőtti, az UEFA által első alkalommal megrendezett Európa-bajnokság ezüstérmesei, míg a magyar csapat először vesz részt a négyes döntőben, ahová az orosz válogatott kizárása után kapott meghívást az európai szövetségtől.

Ahogyan arra számítani lehetett, a portugálok az első másodperctől kezdve nagy fölényben fociztak a közel telt házas Gondomar Arénában, a mieink erejéből szinte kizárólag a védekezésre futotta, ebben viszont igazán jól teljesítettek a lányok: nagyot küzdve, önfeláldozóan, nagy szívvel játszva állták a hazaiak rohamait.

A sorozatos portugál helyzeteket nem tudtuk megakadályozni, azt viszont igen, hogy a félidő első felében bevegye a kapunkat a hazai csapat. Ebben nagy szerepe volt Torma Lillának is, aki több látványos védéssel segítette az együttest. A 13. percig bírtuk a nyomást, ekkor Pisko góljával vezetést szereztek a portugálok, majd a 17. percben Pedreira, a 18. percben Fifo volt eredményes, a három gólból kettőt is pontrúgás után értek el a házigazdák.
A fordulás után is hősiesen védekezett a magyar csapat, de a 23. percben egy öngóllal tovább növelték az előnyt a portugálok, ezután viszont Torma Lilla lehúzta a rolót, mindent védett, ami kapura ment. Magyar oldalról a legnagyobb lehetőség Krascsenics Csilla előtt adódott, egy kontra végén a kapufát találta el.

A 35. percben egy távoli lövésből növelte előnyét ellenfelünk, Torma rajta volt a labdán, ám az megpattant egy játékoson, ezzel irányt változtatott és a kapu bal oldalába vágódott (5-0). A hazai rohamok a hátralévő időben sem csendesedtek, a 37. percben Maria talált a hajrára beállt Hargas Annamária kapujába (6-0). A félidő második felében több kockázatot vállaltunk, többször próbáltunk odaérni a portugál kapu elé, a 38. percben ismét közel jártunk a szépítéshez, Fábián Rebeka lövését bravúrral védte a kapus, majd az utolsó percben Krascsenics Csilla szerezhetett volna gólt, de lövése célt tévesztett. 

Az eredmény a meccs végéig nem változott, válogatottunk a hatgólos vereség ellenére minden dicséretet megérdemel, végig nagyszerű hozzáállással játszott, és egy pillanatra sem adta fel a küzdelmet a jelenleg a játék minden elemében előttünk járó portugál csapat ellen.

A másik elődöntőben a spanyolok 9-0-ra legyőzték az ukránokat, így vasárnap portugál-spanyol döntőt és magyar-ukrán bronzmérkőzést rendeznek majd.

– Jelenleg az a realitás, hogy ekkora a különbség a két csapat között. Ettől függetlenül nagyon büszke vagyok a lányokra, mert végig hősiesen küzdöttek, mindent kiadtak magukból. A mérkőzésen szinte végig védekezésre kényszerültünk, egy picit bosszant, hogy pontrúgásokból, öngóllal és megpattanó lövésből szerzett gólt az ellenfelünk. Bízom benne, hogy ki tudjuk javítani a hibáinkat, és egy jó meccset tudunk játszani az ukránok ellen a harmadik helyért – mondta Frank Tamás a mérkőzés után az mlsz.hu-nak."

ELŐDÖNTŐK:
Portugália-Magyarország 6-0 (3-0)

gólszerzők: Pisko (13.), Pedreira (17.), Fifó (18.), Folk (23., öngól), Catia Morgado (35.), Lopes Pereira (37.)

Spanyolország-Ukrajna 9-0 (4-0)

A VASÁRNAPI PROGRAM:
bronzmérkőzés
15.30:
Magyarország-Ukrajna
döntő 
19.00: Spanyolország-Portugália 

Legfrissebb híreink