Női foci: sokakat meglepett a legjobb magyar játékos

Készül a ,,normális" életre.

Forrás: mlsz.hu

Már az előző szerződéshosszabbításnál is érlelődött a visszavonulás gondolata Jakabfi Zsanettben, de a Wolfsburg 62-szeres válogatott magyar futballistája végül még egy évvel kitolta karrierjét, amelyet hamarosan lezár.

 

Magyar Aranylabda 2020: a győztesek listája - NB1.hu

 

 

A 31. születésnapját február 18-án ünneplő Jakabfi kedden az M4 Sport Sporthíradónak adott Skype-interjúban beszélt arról, hogy ugyan sokakat meglepett, amikor nemrég bejelentette, a szezon végén befejezi pályafutását, de a hozzá közel állók tisztában voltak érzéseivel.

Jakabfi megjegyezte, természetesen abban a három és fél hónapban, ami hátra van az idényből, minden erejével azért dolgozik majd, hogy csapata a lehető legjobb eredményt érje el, ezt követően viszont bele kell majd rázódni a "normális" életbe, ami nem lesz egyszerű, de már nagyon várja.

Az egyetlen Bajnokok Ligája-győztes magyar futballista 2007 és 2020 között 62 mérkőzésen lépett pályára címeres mezben, és 31 gólt szerzett.

A nemzeti csapatról elmondta, rendkívül sok olyan emléke kötődik a válogatotthoz, amely egy életen át elkíséri majd. Megjegyezte, mindig arra törekedett, hogy a Németországban és a Bajnokok Ligájában szerzett profi tapasztalatait átadja a társainak.

Jakabfi Zsanett Somogyváron, majd 14 éves korától az MTK Hungária FC-ben játszott. Öt szezon alatt több mint száz gólt lőtt, és magyar bajnok lett, majd 2009-ben Wolfsburgba igazolt. Csapatával hatszor nyerte meg a német bajnokságot, és hatszoros kupagyőztesnek mondhatja magát. A Bajnokok Ligájában kétszer ért fel a csúcsra klubjával, amely az előző kiírásban is döntős volt.

Legfrissebb híreink