Női foci: nem bírt a lengyelekkel a magyar válogatott - reakció

Újra kell építeni a csapatot.

Forrás: mlsz.hu

A női U19-es válogatott az Eb-selejtezők előtt páros mérkőzést játszik Lengyelország csapatával, Telkiben. Az első mérkőzésen 2-2-es döntetlen született - számolt be róla az MLSZ a hivatalos honlapján.

Turtóczki Sándor együttese nagyjából másfél éves szünet után játszhatott ismét nemzetközi mérkőzést. A lengyelek elleni felkészülési találkozót megelőzően Lipóton edzőtáborozott a csapat, majd Telkiben találkoztak a lányok.

A korosztályos válogatott dolgát nehezítette, hogy a járvány miatti leállás alatt a keret nagy része kiöregedett, többekre már a felnőttek között számít Margret Kratz szövetségi kapitány – így egy szinte teljesen új együttest kell építeni az októberi Eb-selejtezőkig.

Jól kezdtük a találkozót, az első kapuralövés is a miénk volt, sőt, a vezetést is megszereztük a 28. percben: egy szögletet követően Németh Diána fejelt a kapuba. Az előnyt egészen a 60.  percig őriztük, amikor egy kipattanóra csapott le a lengyel támadó és így felzárkózott ellenfelünk.

Az egyenlítés után, a 66. percben volt még egy csavar a mérkőzésben: egy újabb pontrúgás, egy oldalról beívelt szabadrúgás után Siber Glória érkezett a kapu elé úgy, hogy meg tudta előzni a kapust és gólra váltotta a helyzetet. A mezőnyben valamivel felerősödött a lengyel válogatott, de komolyabb veszélyt nem jelentettek a kapunkra – egészen a 84. percig, amikor megint csak egy pontrúgást követően a kapu előtti kavarodásból ők jöttek ki győztesen. Ekkor ki is alakult a 2–2-es végeredmény.

– A második félidőben kényszerű cseréket is végre kellett hajtanom és a középpályás játékunk akadozott, ezen a területen kerekedtek fölénk. Szomorú vagyok, mert ugyan nem mostuk le az ellenfelet a pályáról, de jó lett volna, ha meg tudjuk őrizni az előnyünket. Az összképet nézve viszont a döntetlen reális eredmény. Rendezzük a sorokat és meglátjuk, hogy a szombati visszavágón mire leszünk képesek – nyilatkozta a lefújást követően Turtóczki Sándor szövetségi kapitány.

A visszavágót – amelyet szintén Telkiben, szombaton, 16.30-kor rendeznek – követően a következő megmérettetés a dániai Eb-selejtező minitorna lesz októberben.

Legfrissebb híreink