Női foci: megalázta az Újpestet az FTC

Túlszárnyalták a fiúk bajnokiját.

Forrás: fradi.hu

A Ferencváros női együttese, 16-0-ra kiütötte hazai pályán az Újpestet a Simple Liga Női NB I-ben. A zöld-fehérek továbbra is hibátlanul, kapott gól nélkül a győriekkel azonos pontszámmal vezetik a tabellát. 

ÍME, AZ FTC BESZÁMOLÓJA:

Az eddigi négy mérkőzését megnyerő FTC-Telekom szeptember 21-én, szerdán pótolta a Simple Női Liga NB I második fordulójából elhalasztott derbit, azaz az Újpest FC elleni bajnokit. Az újpestiek nulla ponttal várták a mérkőzést, melyet a Kocsis Sándor Sportközpontban rendeztek.

A mieink hamar megszerezték a vezetést, egy balról elvégzett szöglet után Csigi Eszter bólintott a rosszul kimozduló kapus felett a kapuba (1-0). Két perccel később játékos-edzőnket, Vágó Fannyt a büntetőterületen belül lerántották, így a játékvezető tizenegyest ítélt – ezt Csigi értékesítette (2-0). Újabb két perc elteltével ismét szabálytalankodtak a vendégek, második büntetőnket Csigi a kapu közepébe bombázta (3-0).

Nem volt egy súlycsoportban a két csapat, ennek következő jeleként a 21. percben Hanna Barker növelte tovább az előnyünket (4-0). A 35. Percben Vágó adott remek labdát a kiugró Nagy Viktóriának, aki higgadtan a jobb alsóba lőtt (5-0). A 43. percben Nagy Viktória megszerezte önmaga második, csapatunk hatodik gólját (6-0), ám ezzel még nem volt vége: a lefújás előtt Csigi Eszter ismét büntetőből volt eredményes, ezzel kialakítva a 7-0-s állást.
A Fradi-henger a térfélcserét követően sem állt le, sőt, a folytatásban még kilenc gól esett: duplázott Shameeka Fishley, Vágó Fanny és Biljana Bradics, de betalált Pusztai Sára, Németh Diána és Szabó Viktória is. A bajnoki címvédő FTC-Telekom 16-0-ra kiütötte az Újpestet, ezzel ötmeccsesre duzzasztotta győzelmi szériáját a hazai bajnokságban.

Folytatás szeptember 24-én, szombaton 14.30-tól egy újabb hazai bajnokival – akkor a Kelen FC-t fogadják a lányok.

Simple Női Liga NB I, 2. forduló (pótlás)
FTC-Telekom–Újpest FC 16-0 (7-0)

Budapest, Kocsis Sándor Sportközpont. Játékvezető: Muhari Gergő
FTC-Telekom: Barti – Papp, Csigi (Ott, 64.), Németh – Csányi (Bradics, 46.), Fenyvesi – Czellér (Pusztai, 46.), Szabó – Barker (Fishley, 46.), Nagy (Vincze, 64.) – Vágó. Játékos-edző: Vágó Fanny
Gólszerzők: Csigi (11., 13. - büntetőből, 15.p - büntetőből, 45.p - büntetőből), Barker (21.), Nagy V. (35., 43.), Pusztai (47.), Fishley (48., 70.), Vágó (59., 85. - büntetőből) Németh (67.), Szabó V. (68.), Bradics (71., 77.)
 

Legfrissebb híreink