Női foci: kiválasztóval zárta az évet a magyar válogatott

Számos tehetséget megnézett a szövetségi kapitány.

Forrás: mlsz.hu

Margret Kratz szövetségi kapitány egynapos kiválasztó edzőtábort tartott Telkiben, ahol már a tavaszi megpróbáltatásokra is kereste a tehetségeket - írta meg a hivatalos oldalán az MLSZ.

A női A-válogatott Ukrajna legyőzésével zárta le világbajnoki selejtezősorozat 2021-es szakaszát. A mérkőzések sora tavasszal folytatódik. A karácsonyi szünet előtt azonban a szövetségi kapitány egynapos kiválasztó edzőtábort tartott. Margret Kratz 21 játékost figyelt meg Telkibe, ahol december 6-án kaptak lehetőséget arra, hogy bizonyítsák, akár a tavaszi selejtezőkön is lehet majd rájuk számítani.

– Hétvégente járom a bajnoki mérkőzéseket és figyelem a lányokat, hogy milyen formában vannak, hogyan játszanak. Az általam már ismert játékosok mellett pedig szeretnék új tehetségeket is felfedezni – kezdte Margret Kratz az mlsz.hu-nak.

A német szakember már a nyáron is tartott hasonló kiválasztó tábort, ahol többen is meggyőzték arról, hogy helyet érdemelnek a válogatottban, bekerült a csapatba többek között Vachter Fanni, ismét válogatott lett Szakonyi Emese és Sipos Lilla is.

Ezúttal a kapitány úgy fogalmazott, legalább három olyan játékost ismert meg, akik ha nem is a szűk keret tagjai lesznek már a következő alkalommal, de tartalékkánt számítani fog rájuk.

– Minden évben szeretnék legalább egy ilyen tábort tartani. Az egyik célom ezzel, hogy azok a játékosok, akikben látok potenciált, itt megmutathassák, mit tudnak. Másrészt pedig össze is tudom mérni a tudásukat ezeken az alkalmakon, amire a bajnokikon nincs igazán lehetőségem, hiszen minden mérkőzés más és más – tette hozzá végül Margret Kratz szövetségi kapitány.

A résztvevők listája:

FTC-Telekom:
Csigi Eszter
Siklér Kinga

MTK Budapest:
Erős Evelin (kapus)
Legendás Lora
Bokor Blanka

Soroksár SC:
Győrik Alexandra
Buzás Kata
Török Lilla
Nagy Viktória

DVTK:
Krisztin Sára

Astra-Activtek HFC-Üllő:
Szakonyi Emese
Török Noémi (kapus)
Rozmis Gabriella

ETO FC Győr:
Nagy Fanni
Vida Boglárka
Öreg Cintia

Puskás Akadémia FC:
Tamók Rebeka
Kovács Eszter
Szemán-Tóth Barbara

Haladás-Viktória FC:
Urbán Viktória
Szil Tünde

Legfrissebb híreink