Nincs baja a magyarokkal a Fradi új igazolásának

Beszélt a vezetőkkel a magyar-szlovákról.

Forrás: fradi.hu

A Ferencváros friss igazolása, Róbert Mak a szlovák sportnapilapnak adott interjút, melyben az átigazolása körülményeiről, a Molde elleni meccsről, valamint a magyarokhoz való viszonyáról is beszélt - jelezte a felvideksport.hu.

A játékos elmondása szerint a Fradi már akkor megkereste, amikor hazatért Törökországból a koronavírus-járvány miatt. Átgondolta a helyzetet, de végül jó döntésnek tartotta a magyar fővárosba való igazolását. Rebrov a Zenitben dolgozó Semaktól szerzett információkat a focistáról, akivel még a Rubin Kazanban játszott együtt.

Nem ismeretlen Mak számára a Molde, hiszen két éve még a Zenit színeiben lépett pályára a norvég csapat ellen az Európa-ligában. Véleménye szerint a Molde egy olyan csapat, ami ellen tovább lehet jutni, de nagyon fontos lesz az első meccs. 25 éve nem játszott a Bajnokok Ligája csoportkörében a Ferencáros, ennek a várakozásnak most végett vetne a focista.

Végül beszélt, hogy már szóba került-e a magyar-szlovák válogatott meccs, amit a Groupama Arénában játszottak, valamint arról is, hogy viszonyul a magyarokhoz:

 

,,Természetesen igen. A klub képviselőivel reagálnunk kellett az interneten megjelenő támadásokra, amit nekem címeztek. Az emberek azt kérdezték, mit keresek én itt azok után, amit csináltam. Akkor én Szlovákiát képviseltem, és ha a hazámért játszom, akkor mindent beleadok. Mindenki tudja milyen feszült meccs volt az, kifütyülték a himnuszunkat. Erre én úgy reagáltam, hogy a mezemen lévő címert mutogattam. Ez nem jelenti viszont azt, hogy bármi bajom lenne a magyarokkal. Ezek egyszerűen érzelmek voltak, amelyek a sporthoz tartoznak. Sosem mondtam semmi rosszat a magyarokról. Ők viszont egy büszke nemzet és megértem, hogy ez a válogatott összecsapás ott él az emlékezetükben. Ezért írhatta néhány médium, hogy a Ferencváros egy olyan játékost igazolt, aki "elsüllyesztette" az országukat. A klubban viszont nagyon jól fogadtak.”

Legfrissebb híreink