Nikolics visszatér a válogatottba? Rossi megszólalt

Komoly dicséretet kapott a csatár.

Forrás: mlsz.hu

Korábban az nb1.hu-n is beszámoltunk arról, hogy Nikolics Nemanja visszatérhet a magyar válogatottba. A MOL Fehérvár futballistája eddig 27 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban, a mérkőzéseken öt gólt szerzett. A 32 esztendős futballista legutóbb 2018 március 27-én ölthette magára a nemzeti együttesünk szerelését, ekkor a mieink Skóciával játszottak felkészülési mérkőzést. A találkozót egyébként a skótok 1-0-ra nyerték meg. 

Nikolics néhány hete jelentette be, hogy nem zárja ki a visszatérés lehetőségét. A témáról Marco Rossi szövetségi kapitány a Nemzeti Sportnak nyilatkozott. Az olasz mester úgy véli, a rutinos játékos egy igazi harcos. 

"Nem csak az én véleményem, hogy Magyarországon Niko az elmúlt tíz év legjobb befejező csatára. A futballban az a szép, hogy mondhat bárki bármit, a számokat nem lehet megváltoztatni. Márpedig a statisztika arról árulkodik, hogy nála több gólt magyar támadó nem szerzett az elmúlt évtizedben. Ha ezek után nem számolnék vele, bűnt követnék el. Tény, volt idő, amikor nem állt a nemzeti együttes rendelkezésére, de márciusban leültünk, és tiszta vizet öntöttünk a pohárba. Ő nyitott a visszatérésre, én pedig arra, hogy meghívjam. Ha jó formában van, ha látom a szemében a tüzet, köztünk a helye!

Ráadásul igazi harcos. A folytatásban harcosokra lesz szükségem, nem „táncosokra” – ha utóbbiakra vagyok kíváncsi, veszek jegyet egy musicalre... Szóval ha Niko ott folytatja, ahol márciusban abbahagyta, a következő kerethirdetésnél minden bizonnyal elhangzik a neve" - mondta Rossi.
 

Legfrissebb híreink