Nikolics Nemanja búcsúzik?

Mindent megtesznek a Chicago mezéért

Forrás: mlssoccer.com

Vasárnap este 10 órakor kerül megrendezésre az Orlando City - Chicago Fire összecsapás, ami a jelek szerint Nikolics Nemanja utolsó meccse lehet az MLS-ben.

Az már korábban eldőlt, hogy egyik csapat sem jut be a rájátszásba, a Chicago egy meccsel az alapszakasz vége előtt, 6 pont lemaradásban van a 7. helyen bejutó New England Revolutionhoz képest. A mérkőzésnek tehát igazi tétje nincsen, viszont mind a két csapat szeretné jó szájízzel befejezni a szezont. A két csapat hasonló szezont futott, az utolsó meccs előtt ugyanúgy 9 meccset nyertek, ám Nikolics csapatának 2-vel több döntetlenje van, így ők a 8., míg az Orlando City az utolsó előtti 11. helyet birtokolják a Keleti főcsoportban.

A volt magyar válogatott játékos így nyilatkozott a meccset megelőzően:

,,Végig hajtani fogunk, nem adjuk fel. Abban a 90 percben mindent beleadunk ezért a mezért és ezért a klubért, 3 ponttal kell befejeznünk a bajnokságot."

Nikolcs szerződése lejár és már korábban jelezte, hogy nem marad a Szeles városban. A játékos elmondta, hogy a szíve visszahúzza őt Magyarországra a Vidihez. Előző klubja, a Legia Warszawa 2016. december 20-án jelentette be, hogy 3 millió euró átigazolási díj ellenében az MLS-ben szereplő Chicago Fire-ben folytatja.

 

Veljko Paunovic vezetőedzőt még ifikorából ismerte és már a leigazolása előtt is figyelte a játékát. A támadó becsületesen meghálálta a bizalmat, 2017-ben 24 gólt szerzett, amivel egyrészt rekordot döntött Chicagoban az egy szezon alatt szerzett legtöbb góllal, valamint az MLS gólkirályi címét is elhódította. 2018-ban ismét házi gólkirály lett, valamit az év játékosának választották a bajnokságban. 96 alkalommal öltötte magára a Chicago Fire mezért, ezekből 89 meccsen kezdőként lépett pályára, amelyeken 51 gólt szerzett. Nikolics remek szereplése és erőfeszítése ellenére a csapatával csak 2017-ben jutottak a rájátszásba, ahonnan 1 meccs után búcsúztak is. Az Egyesült Államokban eltöltött évei alatt a liga meghatározó játékosává vált és távozásával csapata nagy veszteséget szenved.

 

Legfrissebb híreink