Nikolics: Csak a Vidi

A válogatottságról is beszélt.

Forrás:

Nikolics Nemanja a helyszínen szurkolt korábbi csapatának, a Vidinek a Chelsea elleni Európa Liga-meccsen. A találkozó után adott nyilatkozatából kiderült, könnyen lehet, hogy egyben leendő együttesének is. Szóba került még a chicagói jövő is, és a helyzete a válogatottsággal.
 
„A Vidi játékosai nagyszerű munkát végezetek, győzelmet érdemeltek volna. Ezek a meccsek segíteni fognak nekik, hogy még jobbak legyenek, még több önbizalmat adnak” – foglalta össze a látottakat és egyben tekintett előre az M1 kamerái előtt Nikolics, hozzáfűzve, remélhetőleg jövőre már a BL-ben menetelhetnek a fehérváriak.
 
„A klub évről évre fejlődik, olyan projektben van, ami még jobb eredményekhez vezethet. Ehhez kellenek nagyon az ilyen mérkőzések. Remélem, évről évre jó teljesítményt fognak nyújtani. Az ilyen sorozatok, mint ez a mostani, mindenképpen kellenek a Vidinek, és a magyar focinak.”
 
Mivel az MLS-ben nincs nyári szünet, csak ilyenkor év végén tud az egész család hazajönni. Az ünnepek után még egy rövid utazás belefér, aztán ismét irány Amerika. A Chicago Fire-rel az előző szezonja nem sikerült olyan jól, mint a bemutatkozó, bár Nikolics-gólokból nem volt hiány, az együttes hamar kiszállt a versenyből.
 
„Nagyon sok hibát követtünk el. Saját magunkat vertük meg sokszor. A sportigazgatótól és az edzőtől olyan ígéretet kaptam, hogy minőségi játékosokat fognak hozni. Három-négy mindenképp el kell a csapatba. Én meg természetesen megpróbálok ezentúl is gólokkal segíteni. Mint minden szezon előtt, azt akarom, hogy gólkirályként segítsem a klubomat. Ez a következő szezonban sem lesz másképp.”
 
A cél pedig, hogy „nyerjünk egy trófeát”. Bajnokság vagy US Cup, az mindegy. Pedig decemberig abban sem lehetett biztos, hogy a Fire-nél marad ugyanis az MLS-be újonnan belépő Cincinatti válogathatott a keretébe: kivéve a klubok által kijelölt védett labdarúgókat. Nikolics chicagói megbecsültségét jelzi, hogy őt védetté nyilvánították.
 
Így az már eldőlt, hogy 2019-ben hol játszhat. Utána viszont akár az NB I-es visszatérésre is lát esélyt, de csak egy csapat jöhet szóba.
 
„Ha haza fogok jönni, csak a Vidibe. Úgy gondolom, erre előbb utóbb sor kerül. Még nem tudom megmondani, pontosan mikor. Egy év van hátra a chicagói szerződésből, ezt mindenképpen ki akarom tölteni, utána meglátjuk, mi lesz. Ami fontos, a klub is, meg én is és a szurkolók is azt akarjuk, hogy egyszer itt futballozzak még.”
 
A magyar válogatottba viszont már aligha van visszaút.
 
„A válogatott egy olyan téma, ami érzékeny számomra egy picit. Nem tudtam azt adni a válogatottnak, amit akartam. Sajnos ezzel kell élnem, és kezelnem kell ezt a szituációt. Amint már mondtam, egyetlen ember hibás azért, hogy már nem vagyok válogatott, és az én vagyok. Sajnos nem tudtam meggyőzni a szövetségi kapitányokat, hogy én vagyok a megfelelő választás a csatárposztra.”
 
Persze továbbra is figyelemmel követi a szereplését és szurkol a válogatottnak, melyhez azért sok szép emlék is köti. Például a 2016-os Európa-bajnoki szereplés. „Azt a hangulatot, ami akkor volt, vissza kell hozni a pályára. Ha az meglesz, a válogatottnak nem kell tartania egyik csapattól sem, és mindenkit meg tudunk verni hazai pályán.” 

Legfrissebb híreink