Nikolics a Vidi rotációjáról mesélt

És a téli időszak fontos állomásáról.

Forrás:

A nemzetközi kupaszereplés miatt jelentős sorozatterhelésnek volt kitéve a Vidi az őszi szezonban, evidens, hogy Marko Nikolics vezetőedzőnek alkalmaznia kellett a rotációt. Ez az elv az FTC ellen is bevált, hiszen a fehérváriak 2-1-re nyerték meg a csúcsrangadót.
 
Tudni kell, hogy a mutatott forma, az elképzelt taktika és az ellenfelek játékának az ismerete mellett az is fontos a kezdőcsapatok összeállításánál, hogy a játékosok milyen fizikai állapotban vannak, mennyire frissek, mennyire terhelhetőek. A jelek szerint a Vidinél a szakmai munkának ez a része is kiválóan működik.
 
„Nem szeretek a mérkőzések után okoskodni, nem mondom, hogy bármi speciális történt, a két csatár azt tette, ami a dolga – gólokat szereztek. Minden mérkőzésre van egy tervünk, arra vonatkozóan is, hogy ki mennyit játszik. A Fradi ellen a rotáció miatt Huszti Szabolcs, Fiola Attila és Marko Scsepovics nem kezdett, ült az eredeti terv is, de néha előfordul, hogy improvizálni kell, vagy a B-tervhez kell hozzányúlni. Örülök, hogy mindkét csatárunk betalált, jó dolog, hogy így tudták lezárni az évet. Mindkettőjüknek volt olyan időszakuk, amikor nem igazán jöttek a gólok, de akkor is rengeteget dolgoztak a csapatért – még ha ez talán nem is látszódott mindenkinek. De természetesen egy csatárnak az elsődleges dolga a gólszerzés. A további terveink? Most mindenki megkapja a jól megérdemelt pihenőjét, majd következik a felkészülés, jövőre is Spanyolországba megyünk majd edzőtáborba.”

Legfrissebb híreink