Nikolic legszörnyűbb meccse a Vidi kispadján - reakciók

Megköszönte a fölényes győzelmet a Puskás edzője, Juhász is értékelt.

Forrás: molfehervar.hu

Mint ismeretes, a Puskás Akadémia szombaton sima, 3-1-es győzelmet aratott a MOL Aréna Sóstóban a Fehérvár ellenében. A lefújást követően a két vezetőedző nyilatkozott.

 

Marko Nikolics (MOL Fehérvár): "Ez volt a 120. találkozóm a Vidi kispadján, de ez volt az egyik, ha nem a legrosszabb. Nagyon rossz mérkőzést játszottunk, rengeteg dolog nem tetszett. Hibák sorozata vezetett az első gólhoz, utána pedig elveszítettük a fókuszt, a koncentrációt. Ez nem megengedhető, előfordul, hogy az elején hátrányba kerülsz, de még rengeteg idő van ilyenkor egy mérkőzésből... Nagyon sok, legalább tíz tiszta kontrát is engedélyeztünk a Puskásnak, ez azt mutatja, hogy taktikailag és hozzáállásban sem mutattunk ma eleget. Van még hátra három bajnoki és egy kupamérkőzés az évből, meccsről-meccsre kell készülnünk és mind a négyet meg kell majd nyernünk."

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): "Köszönöm a csapatomnak a ma látott teljesítményt! Kulcsfontosságú volt az első percekben, hogy mi kerüljünk előnybe, ezt sikerült is végrehajtani. Onnantól kezdve a Vidinek kellett nyitnia, ez meg is történt, mi pedig megszereztük a második találatot. A 90 perc során végig kontrolláltuk a középpályát, ami aztán meghozta a gyümölcsét. A második félidőnek úgy mentünk neki, hogy ellenfelünknek kétgólos hátrányból nagyon nehéz volt játszania, mi pedig újra erőtől duzzadóan futottunk ki. Henty-nek száz százalékos helyzete volt, Knezevic kihagyott egy büntetőt, Vaneceknek is voltak lehetőségei, aztán Gyurcsó szerezte a mindent eldöntő gólt. Kicsit kár érte, hogy a végén egy sematikus, rögzített szituációból betalált a Vidi is, talán ekkor már kicsit hiányzott az összpontosítás. Összességében annyit mondhatok, hogy amit elterveztünk, azt megvalósítottuk. A második fordulóban sok kihagyott helyzettel a mai napig fájó vereséget szenvedtünk tőlük, a ziccerben elkövetett hibák pedig most is folytatódtak, de a Honvéd és az Újpest ellen látható hibákat védekezésben most ki tudtuk küszöbölni."

Juhász Roland (a MOL Fehérvár csapatkapitánya): "Már a bemelegítésünk sem olyan volt, amilyennek lennie kellett volna, erre a szakmai stáb fel is hívta a figyelmünket az öltözőben kezdés előtt. Sajnos nem sikerült váltanunk és az első percekben egy kavarodás után gólt kaptunk. Ez pedig rányomta a bélyegét a játékunkra, melyet nagyon sok pontatlanság jellemzett. A második gólt is egy eladott labdából kaptuk. De ami ennél nagyobb gond, hogy az első félidőt sikerült mindössze egy helyzettel lehoznunk. Ez a Viditől hazai pályán elfogadhatatlan. Akkor inkább játsszunk olyan meccset, mint amilyen a Kaposvár elleni hazai bajnokink volt, ahol szintén voltak védelmi hibáink, de legalább lőttünk 4 gólt. Inkább dolgozzunk ki 8-10 helyzetet, mert abból biztos, hogy legalább hármat gólra váltunk, de az megengedhetetlen, hogy gyakorlatilag helyzet nélkül hozzunk le egy teljes félidőt."

 

ELŐZMÉNYEK

MOL Fehérvár FC - Puskás Akadémia FC 1-3 (0-2)
Székesfehérvár, 3365 néző, v.:
Karakó
gólszerzők: Juhász R. (90.), illetve Vanecek (3.), Gyurcsó (27., 71.)
sárga lap: Kovács I. (34. - kispadon), Nikolov (48.), Musliu (59.), Pertjak (60.), Nego (68.), illetve van Nieff (29.), Spandler (34.), Szolnoki (89.)
Fehérvár: Kovácsik - Nego, Musliu, Juhász R., Hangya - Nikolov, Pátkai - Milanov (Hodzic, a szünetben), Pantic (Kovács I., a szünetben), Petrjak (Zsóri, 61.) - Futács
Puskás Akadémia: Hegedüs - Szolnoki, Meissner, Hadzsiev, Spandler - Van Nieff - Mebrahtu (Radics, 76.), Knezevic, Henty (Sós, 87.), Gyurcsó - Vanecek

Gyors vendégtalálattal indult a találkozó, egy szögletet követően David Vanecek lőtt szép gólt.

A Fehérvár Futács Márkó helyzeteinél állt közel az egyenlítéshez, ám előbb a kapu torkában lemaradt egy beadásról, majd egy beívelést a keresztlécre fejelt. A PAFC hosszú percekig nem jutott el a hazai kapuig, amikor azonban kiszabadult a szorításból, Gyurcsó Ádám kettőre növelte az előnyt. A folytatásban is többet birtokolta a labdát a házigazda, de játéka minden elképzelést nélkülözött.


    
A fordulást követően tovább növelhette volna előnyét a Puskás, miután Josip Knezevic buktatásáért büntetőhöz jutott, ám a sértett lövését Kovácsik Ádám kivédte. Ami nem jött össze Knezevicnek, az tíz perccel később összejött Gyurcsónak: teljesen egyedül vezette kapura a labdát, majd a kapust is kicselezve gurított a hálóba.

A Fehérvár elkeseredetten próbálkozott és Juhász Roland fejesgóljával szépíteni tudott, többre azonban nem futotta az erejéből.

A tabella a linkre kattintva érhető el. A forduló élő közvetítését az alábbi linken olvashatják

Legfrissebb híreink