Nemzetközi kupák: pórul járhat a Fradi és a Kövesd

Érdekes forgatókönyv.

Forrás: FTC/Facebook

Ugyan az UEFA abban bízik, hogy az európai bajnokságokban a pályán fejeződhet be a küzdelem, de angol sajtóinformációk szerint már elkészült egy újabb vészforgatókönyv - számol be az m4sport.hu

Amennyiben a koronavírus miatt nem lehet befejezni a mostani szezont, az UEFA-koefficiens alapján jelölhetik ki a tagországok azokat a csapatokat, amelyek indulhatnak a nemzetközi kupákban. A rangsorban az elmúlt öt év során nyújtott teljesítményt veszik figyelembe.

 

Ha az elképzelés megvalósulna, akkor a MOL Fehérvár szerepelhetne a BL-ben, ugyanis a Fejér megyeiek mutatója 10500 pont. A listavezető és a címvédő Ferencváros 9000 ponttal rendelkezik, így a zöld-fehérek csak az Európa-ligában bizonyíthatnának. 

 

Szintén az El-ben állhatna rajthoz a Honvéd, amelyik 4000 ponttal rendelkezik, míg a DVSC 3000 pontjának hála ugyancsak kiléphetne a nemzetközi porondra, ha a kupagyőztes indulási jogát az UEFA-együttható rangsor negyedik helyezettjének adják.

A Fradi mellett a Mezőkövesd is pórul járna, ha ez lenne a megoldás, hiszen Kuttor Attila csapata jelenleg a harmadik helyen áll a táblázaton. Persze azt le kell szögezni, hogy nem biztos, hogy ezt az utat választja majd az UEFA, ez csak egy elképzelés.

Legfrissebb híreink