Nemzetek Ligája: brutális csoportban a magyarok - Dárdai reakciója

Van ok az örömre is.

Forrás: herthabsc.de

Csütörtökön már beszámoltunk arról, hogy nagyon nehéz csoportba került a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában. Marco Rossi együttese a csoportjában Olaszországgal, Angliával és Németországgal csaphat össze. 

Dárdai Pál a Nemzeti Sportnak mondta el a véleményét a sorsolás után. Nemzeti együttesünk korábbi szövetségi kapitánya szerint annak örülhetünk, hogy ilyen mezőnyben szerepelnek a mieink. Hozzátette, hiú ábrándokat nem szabad kergetni.

Hát akkor: hajrá! A sorsolás előtt legfeljebb amiatt lehetett izgulni, hogy nagyon nehéz vagy nagyon-nagyon nehéz csoportba kerülünk-e. A szurkolók nyilván örülnek annak, hogy ilyen erős válogatottakat láthatnak, a Puskás Aréna biztosan megtelik azokra a meccsekre, amelyekre bemehetnek a nézők. Elvárásról felesleges beszélni, már önmagában nagy szó, hogy a magyar válogatott feltornázta magát a legjobbak közé. A helyén kell kezelni a csapat szereplését, szerintem mindenki tisztában van az erőviszonyokkal, a különbségekkel. Nem győzöm hangsúlyozni, szép, hogy ebben a mezőnyben vagyunk, örüljünk neki! Az olaszok a regnáló Európa-bajnokok, az angolok teljesen rendben vannak, a németek meg németek, bármikor képesek kimagasló futballra. A magyar válogatottnak egy feladata van: minden mérkőzésbe tisztességgel beleállni! Papíron van tét, de valójában nincs, senki sem hányhatja Marco Rossi szemére, ha a negyedik helyen végez az együttes. A mieinknek nincs vesztenivalójuk, ez még jól is elsülhet, de mondom még egyszer, nem szabad hiú ábrándot kergetni. Egy-egy játékos meg fel is hívhatja magára a figyelmet, ha jól teljesít a sztárok ellen, a szövetségi kapitány pedig nyugodtan építkezhet, próbálkozhat – a legfontosabb az, hogy álljon össze egy jó csapat az Európa-bajnoki selejtezősorozatra" - mondta Dárdai Pál. 

Arról, hogy ellenfeleink mit gondolnak a sorsolásról, itt olvashatnak:

FRISSÍTÉS:

11.56:

Legfrissebb híreink