Németország-Magyarország: Szoboszlai öröksége, Kerkez hálája, Schäfer üzenete - reakciók

Gulácsi és a futball különleges történetei.

Forrás: Twitter/MLSZ

Mint arról beszámoltunk, a magyar válogatott szenzációs győzelmet aratott Lipcsében Németország ellen.

A lefújás után a válogatott játékosok közül többen is értékeltek.

A debütáló Kerkez Milos: "Örülök, hogy ilyen fontos mérkőzésen szereztük meg a három pontot, mindannyian nagyot küzdöttünk. Nagyon hálás vagyok Marco Rossinak, hogy megadta nekem a lehetőséget. A mérkőzés előtt beszéltünk, a csapattagok is sokat segítettek, így nyugodtan léptem pályára."

A gólpasszt adó Szoboszlai Dominik: "Nem tudtam, hogy Szalai Ádám rám adja a csapatkapitányi karszalagot, ami nagyon nagy megtiszteltetés. Bárki lesz a kapitány, az tovább fogja vinni azt, amit Dzsudzsák Balázs és Szalai Ádám elkezdtek. Sok minden lejátszódott bennem a gól után, nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan vezetést tudunk szerezni. Úgy mentünk fel a pályára, hogy nincs veszíteni valónk, de ha már idáig eljutottunk, szeretnénk folytatni a jó sorozatot. Szenzációs érzés ez a győzelem."

Schäfer András: "Mentálisan nagyon erősek vagyunk, ezt egy ilyen sorozat vége felé ki lehet mondani. Bizonyítottuk, hogy mennyire tudunk küzdeni egymásért. Sokat léptünk előre az Eb-hez képest is. Még lehet ünneplés az olaszok ellen több, mint 60 000 ember előtt."

Gulácsi Péter: "A futball különleges történeteket tud írni, ez a mai ilyen volt. Mindenki tudja, Szalai Ádám mit jelent a válogatottnak és Magyarországnak. Ez így szép, 1-0, Szalai-gól, ennél szebb nem kell. Az első félidőben nagyon átgondolt, jó teljesítményt nyújtottunk rengeteg szép támadással, hátul pedig jól zártunk. A másodikban nem akartunk annyira kinyitni, jól blokkoltunk, lezártuk a passzsávokat."

Legfrissebb híreink