Németország-Magyarország: Müller dicsérete, Kimmich már előre tekint - reakciók

Nagy pofonként élik meg a vereséget a németek.

Forrás: dfb.de

Érthetően nehezen emésztik meg a német játékosok, hogy úgy kaptak ki hazai pályán a magyar válogatott ellen, hogy nem csak, hogy gólt nem lőttek, de egy-két lehetőségen kívül, komolyabban még a kaput sem veszélyeztették. A mérkőzés végén értékeltek a német sztárok.

Jonas Hofmann: Sokat aludtunk az első félidőben. A második félidőben igyekeztünk gyorsabban játszani. Természetesen mi voltunk fölényben, de csak néhány 100%-os helyzetet alakítottunk ki. Az utolsó passz és az utolsó pontos kereszt hiányzott. Soha nem volt tiszta lövésünk a tizenhatoson környékén. Valójában megvan a minőségünk ahhoz, hogy játsszunk valamit, de ez nem volt elég. A vereség nem zúdít el minket, ma már bosszantó, de nem hagyjuk, hogy megakadályozzon minket a további jó szerepléstől.
 

Joshua Kimmich:  Nem is játszottunk az első félidőben, túl sokat hibáztunk. Magyarország sem védekezett olyan rosszul, de pont azért, mert ezt tudtuk, a mai nap nagyon kiábrándító volt. Anglia ellen jobban teljesíthetünk és fogunk is.
 

Thomas Müller:  Az első félidő igazán kiábrándító volt. Sokaknak nem a legkönnyebb dolga jelenleg a klubnál, ma nem adtuk ki az erőt a pályára. Megvolt az akarat, hogy a csoport első helyére ugorjunk, de akkor is együtt vagyunk, ha a dolgok nem mennek olyan jól. Magyarország nem az a kis név, akit egy legyintéssel elintéznek az emberek. 
Ezt most is bizonyították. Sajnos a második félidőben sem tudtuk betalálni, még akkor sem, ha ott sokkal jobban ment. 

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA, 3. CSOPORT
5. FORDULÓ
NÉMETORSZÁG–MAGYARORSZÁG 0–1 (0–1)

Lipcse, Red Bull Arena, 39 513 néző. V: Vincic (szlovén)
NÉMETORSZÁG: Ter Stegen – J. Hofmann, Süle, Rüdiger, Raum – Kimmich, Gündogan (Musiala, 69.) – Gnabry (Kehrer, a szünetben), Th. Müller (L. Nmecha, 85.), L. Sané – Werner (Havertz, 69.). Szövetségi kapitány: Hans-Dieter Flick
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola, Nagy Á. (Styles, 78.), Schäfer, Kerkez – Gazdag (Kleinheisler, 67.), Szoboszlai (Nego, 85.) – Szalai Á. (Ádám, 67.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Szalai Á. (17.)

Hansi Flick is csalódott volt:

A mérkőzés összefoglalója:

 

 

Legfrissebb híreink