Német Kupa: Szoboszlai elmondta a lényeget, Dárdai nem lepődött meg - reakciók

Egészséges rivalizálás megy Szalaiéknál.

Forrás: RB Leipzig/Twitter

Tegnap már jeleztük, hogy az RB Leipzig továbbjutott a Német Kupában. A lipcseiek a negyedosztályú Babelsberget győzték le 1-0-ra, a találkozó egyetlen gólját Szoboszlai Dominik szerezte.

"A legjobb játékomat akartam ezen a mérkőzésen nyújtani. A Babelsberg is dicséretet érdemel. Nem volt könnyű dolgunk, hiszen a hazaiak is tovább akartak jutni. Az első félidőben kifejezetten jól játszottunk. A második játékrészben talán nagyobb tempóra lett volna szükség, emellett a befejezéseknél kicsit pechesek voltunk. Az teljesen mindegy, hogy 1-0-ra vagy 4-0-ra nyertünk, a leglényegesebb dolog a továbbjutást" - nyilatkozta a magyar válogatott futballista az RB Leipzig hivatalos weboldalának.

Dárdai Pál csapata, a Hertha is folytathatja a szereplését a sorozatban. A berliniek a Münster ellen nyertek 3-1-re.

"Nehéz volt ez a találkozó, de nem lepődtünk meg ezen, hiszen erre számítottunk. Elemeztük a Münster játékát, tudtuk, hogy a pontrúgásoknál veszélyesek. Örülünk, hogy sikerült kiharcolnunk a továbbjutást. 1-0-s vezetésünk után több nagy helyzetünk is adódott, ezeket ki kellett volna használnunk. Sejtettem, hogy a meccs végéhez közeledve nagyobb területek nyílnak előttünk, így a cserejátékosokkal veszélyes kontrákat vezethetünk" - összegzett Dárdai, akinek a csapata az első félidő végétől emberelőnyben játszhatott.

A Mainz szintén bejutott a legjobb 16 közé. Szalai Ádám is kivette a részét a Bielefeld legyőzéséből, hiszen ő adta a gólpasszt Ingvartsennek, aki beállította a végeredményt.

"Természetesen boldog vagyok, hogy én lőttem a mindent eldöntő gólt. Elég hektikus volt ez a találkozó, nem igazán tudtuk kézben tartani a meccset. Egészséges rivalizálás megy a csapaton belül, egymást sarkalljuk jobb teljesítményre" - mutatott rá Marcus Ingvartsen.

Legfrissebb híreink