Német Kupa: Magyaros csemege lesz a kupadöntő

Szombat este lesz a finálé.

Forrás: dfb.de

Óriási a várakozás a két klub háza táján, ugyanis szombat este Berlinben történelmi összecsapásra kerül sor. A három magyar játékost, Gulácsi Péter, Wili Orbánt és Szoboszlai Dominikot a soraiban tudó RB Leipzig, találkozik Sallai Roland csapatával az SC Freiburggal. Ez az első olyan német kupadöntő, ahol, mindkét csapatban található magyar játékos. A magyar szurkolóknak tehát igazi csemege lesz az idei finálé.

A lipcseiek nagyon fogadkoznak, hiszen az Európa-liga kiesést követően, a Német Kupa elhódításával engesztelnék ki a fanatikusokat. Ami a Freiburgot illeti, parádés szezonon vannak túl Sallaiék, de a habot a tortán a trófea megnyerése jelentené.  A freiburgiak a FC Würzburger Kickers, a VFL Osnabrück, a TSG Hoffenheim, a VFL Bochum és a Hamburg SV gárdáin keresztül jutottak a döntőbe. Szoboszlaiék pedig, az SV Sandhausent, az SV Babelsberget, a Hansa Roctockot, a Hannovert, és az Union Berlint fektették két vállra.

Bármelyik csapat is győz a berlini Olimpiai Stadionban rendezendő fináléban, először emelheti majd magasba történelme során a díszes serleget.

Német Kupa-döntő Berlin
SC Freiburg- RB Leipzig szombat 20 óra

Legfrissebb híreink